3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Minibüsçü esnafı kontak kapatıyor

Çorum Taksiciler ve Minibüscüler Odasına bağlı köy minibüsçüleri, İl merkezine girişlerinin yasaklanarak yalnızca Rus pazarı olarak bilinen minibüs garajında toplanmalarına izin verilmesine tepki göstererek kontak kapatma kararı aldı.

Yetkililere seslerini duyurmak için Rus Pazarı’nda bulunan parkta toplanan minibüs sürücüleri, son hafta içerisinde uygulamaya konulan yasağın kendilerini çok zor durumda bıraktığını belirterek, İl Trafik Komisyonu tarafından alınan kararla, köy minibüslerinin şehir merkezine girmesinin yasaklanmasının adaletsizlik olduğunu savundular. Bazı müşterilerinin, özelliklede öğrencileri, okullarına bırakmak zorunda olduklarını, sebze pazarı kurulduğu günlerde beraberinde ürünlerini getiren köylüleri de pazarların kurulduğu bölgelere kadar götürmek durumunda olduklarını kaydeden minibüs sürücüleri, uygulanan bu haksız kararı protesto etmek amacıyla bir ay süreyle kontak kapatma kararı aldıklarını, yasağın devam etmesi halinde aldıkları kararı uygulamaya koyacaklarını söylediler.

İlçelerden gelen servis araçlarının kent merkezinin içine kadar girerek yolcu bırakildiğini hatırlatan köy münübüs sürücüleri, "İlçe minibüsleri girerken bizim neden şehir merekine girmemiz engelleniyor. Bu yasak uygulaması sürerse insanların köylerden şehire gelsenini hiç bir anlamı kalmıyor" diye konuştular.

Yasaklama kararını Taksiciler ve Minibüscüler Odası Başkanı Abdullah Belli’ye ilettiklerini ifade ettiklerini kaydeden minibüs sürücüleri, "Bizlere ikinci sınıf insan, üvey evlat muamelesi yapılıyor. Bu uygulama bizleri çok zor durumda bıraktı. Hastamız olduğunda hastaneye bile gidemiyoruz. Köylüyü nasıl pazara bırakacağız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2005 Pazar 00:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
necda akay IP: 85.102.100.xxx Tarih : 1.08.2006 17:43:53
merhabalar ben de bır şehir ici münüscüsüyüm uşak ilinde calışmaktayım tabiki aynı sorunlar burda da var ve bu sorunlara dur diyecek bir yetkili yok belediyeye baglı olarak calısıyoruz ve sadece belediye parasını biliyor senin calışman kazanman önemli degil köy arabaları yolcu almış senin başın belaya girmiş önemli degil bunları bizim baglı bulun dugumuz odalarda duyarsız bence cözüm tek yumruk olup ses getirmek yoksa bu şekilde azınlık olarak kesin cözüm bulunmaz.