20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Minibüsçüler eylem yaptı

Çorum-Osmancık arasında yolcu taşıyan minibüsçüler, uzun süredir devam eden rekabeti protesto için belediye önünde eylem düzenleyerek yolu trafiğe kapattılar.


Sabahın erken saatlerinde Osmancık Belediyesi önüne gelen onlarca minibüs yolu trafiğe kapatarak eylem yapmak istedi. Bir süre sonra taksiciler de eyleme katılarak kendi sorunlarını dile getirmek üzere minibüsçülere eşlik etti. Olay yerine gelen polis ekipleri, eylemcilere müdahale ederek yolu trafiğe açtı.
Eylemlerinden vazgeçmeyen minibüsçüler sorunlarının belediyeden kaynaklandığını iddia ederek Belediye Başkanı'nın gelmesini ve sorunlarına çözüm sözü vermesini istediler.


Belediye Başkanı Serdar Kurşun, eylem yerine gelerek minibüsçülerin sorunlarını dinledi. Yeni yapılan terminalde Emniyet Müdürlüğü'nün kararı olmasına rağmen yerini değiştirmeyen rakip firmanın haksız rekabete sebep olduğunu savunan minibüsçüler Belediye Başkanı'nın duruma müdahale etmesini istedi.
Taksiciler ise minibüsçülerin şehir içinde servise çıkarak taksicilerin işini engellediğini iddia ettiler. Belediye Başkanı'nın gerekli incelemeleri yaparak en kısa sürede soruna çözüm üretileceğini ifade etmesi ile minibüsçüler eylemlerinden vazgeçti.


Eylemcilerin dağılmasının ardından Osmancık Kaymakamı Oktay Çağatay, Belediye Başkanı Serdar Kurşun ve İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Doğrucan minibüs terminalinde incelemelerde bulundu.
İncelemelerin ardından Belediye Başkanı Kurşun, çözüme yönelik istişare yapıldığını en kısa sürede Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve belediye işbirliğinde minibüsçü ve taksici esnafın sorunlarının çözüme kavuşturulacağını açıkladı.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 18:33:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HERİDOT IP: 88.252.87.xxx Tarih : 6.03.2009 18:38:30

 Şimdi bakın siz şu işlere,  Birileri kalkarlar  REKABET yaparlar işin faturasını da  Belediyeye keserler. Şimdi sorarım sizler Rekabete girerken belediyeyemi  yoksa başka bir kurumlaramı danıştınız..?   Glelim taksicilere onlarda kendilerince haklılar ama vatandaşı acaba düşünen varmı...? Bunlardan birileri, Aslında Belediyeninde etik uygulaması yada konuya hakim diğer resmi kurumlarında hatasının var olup olmadığına bakılır. nasılmı bu münübüsçülerin belirli bir ilçe içersinde seyir güzergahları varmıdır...? yokmudur:...? yapılan yada uygulanan yada eksik olan bu işler usule uygunmudur, işte tartışma ve yorumlara açık olan yerde burasıdır.