7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Motorlu araç sayısı 100 bin

Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'ne kayıtlı motorlu araç sayısı 100 bin'e ulaşırken 141 bin kişiye de sürücü belgesi verildi.

 Çorum Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü'nde ilk araç 1959 yılında tescil edilirken, 47 yılda araç sayısı 100 bine yükseldi. 1957 yılında Hasan Bayburtlu Çorum Emniyet Müdürlüğü'nde ilk sürücü belgesini alırken, bugüne kadar verilen sürücü belgesi sayısı 141 bin'e ulaştı. Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Mehmet Ali Baran, Çorum'da her gün onlarca aracın tescil işlemini yaptıklarını söyledi.

Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde teknolojinin tüm imkanlarının kullanıldığını anlatan Şube Müdürü Mehmet Ali Baran, sürücü belgesi almaya hak kazanan vatandaşların işlemlerini 5 dakika gibi kısa bir sürede tamamladıklarını belirtti. Yapılan bu işlemlerle sahte ehliyet alma imkanının da ortadan kaldırdıklarını ifade eden Baran, Trafik Şubesi olarak Mernis sisteminden faydalandıklarını ve bu kapsamda ehliyet alma hakkı kazanan kişilerin TC kimlik numarasını girerek, buradaki bilgilere otomatik olarak ulaştıklarını ve daha önce birkaç günde verilen ehliyetlerin 5 dakika içerisinde verildiğini kaydetti. 

Çorum Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nde ilk yapılan araç tescil belgesi ile ilk verilen sürücü belgelerinden oluşan bir pano hazırlanarak nostalji köşesi oluşturuldu
iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 19:25:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?