5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Motosiklet kazaları arttı

OSMANCIK'TA MOKOSİKLET KAZALARINDA ARTIŞ

Çorum'un Osmancık ilçesinde son günlerde artış gösteren motosiklet kazalarının ardından yetkililer harekete geçti.

Osmancık Emniyet Müdürlüğü motosiklet sürücülerine yönelik denetimlerini artırmasına rağmen kazaların önüne geçilmiyor. Son bir ay içerisinde ilçede motosikletlerin karıştığı kazalarda 9'u ağır olmak üzere 12 kişi yaralandı. Artarda gelen motosiklet kazalarının ardından Osmancık Kaymakamı Faruk Bekarlar, sürücülere çağrıda bulunarak kask takmalarını istedi.

Son zamanlarda artış gösteren ve çoğunlukla ağır yaralanmalara yol açan motosiklet kazalarını değerlendiren Kaymakam Faruk Bekarlar, motosiklet kazalarında ağır yaralanmaların ve ölümlerin önüne geçebilmek için sürücülerin kask takmasının şart olduğunu söyledi.

Kaymakam Bekarlar, motosiklet sürücülerinin önemini bildiği halde hava sıcaklıklarını bahane ederek kask takmadıklarını ifade etti.

Bekarlar, "Son günlerde meydana gelen ve motosikletlerin karıştığı kazalarda hayati önem taşıyan yaralanmalar olmuştur. Basit bir 25-30 liralık kaskı takmamak insanların hayatında telafisi mümkün olmayan izler bırakabiliyor. Bunun içindir ki insan hayatı bizim için her şeyden daha önemli. İdari güç olarak bizler gerekli yasal çerçeve ve yönetmelikleri uygulayarak görevimizi yerine getirerek, basın gücü olarak sizler tebliği görevinizi yerine getirerek, aynı atmosferini teneffüs ettiğimiz ilçemizdeki

birtakım eksikleri ve aksaklıkları düzeltme yoluna gideceğiz" diye konuştu.

İlçe merkezinde ve ana yollarda denetimlerin artırıldığını ifade eden Kaymakam Bekarlar, sürücülerin 25-30 liralık bir kaskı ihmal ettikleri için 65 TL ceza ödemek zorunda kaldıklarını belirterek, ceza işleminden sonra da yine hayati riski göze alarak kasksız motosiklet kullanmaya ve sürat yapmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bu nedenle ölümlü ve ağır yaralanmalı motosiklet kazalarına önlem almak için polislerin ceza yazmadan önce kask almaya teşvik etmesi gerektiğinin altını çizdi.

OSMANCIK'TA MOKOSİKLET KAZALARINDA ARTIŞ
OSMANCIK'TA MOKOSİKLET KAZALARINDA ARTIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 16:42:02
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 17:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?