3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Mum ışığında hizmet

Çorum’un Sungurlu ilçesine bağlı Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, 204 Bin TL'lik elektrik borcundan dolayı 96 gündür mum ışığında vatandaşlara hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Toplam 204 bin TL tutarında elektrik borcu yüzünden 96 gündür Belediye hizmet binasının elektriğinin bulunmadığını ve vatandaşa hizmet veremediklerini söyleyen Başkan Gökçetin, “Fatura kesim tarihine bakılırsa, bu özel şirketten kullanılan enerji değildir. 28 bin 775 TL 34 kuruş olan borcumuz özel şirkete aittir. Diğer borçların tamamı 2010 yılının 12. aydan önceki borçtur. Bu borçta Yörüklü Belediyesi’nin devlete olan borcudur. On ikinci, birinci, ikinci ve üçüncü ayda sulama yapılmadığı için burada sondajlar çalışmaz. 300 nüfusun harcadığı 2 aylık şebeke suyundaki elektrik 100 bin TL olması mümkün değildir. Bunu kendileri de çok iyi biliyorlar” dedi.

Bu abone benden öncede abone olmamış, özelleştikten sonra abonesi yok. Buranın abonesi yok dendi bana, bende abone yaptırdım. 100 bin TL geriye dönük borç çıkarıldı diyen Başkan Gökçetin, “Bu borcun bu şirketle alakası yoktur. Cezası varsa, borcu varsa devlete vardır. Burada bir hata varsa, daha önceki yetkililerinin hatasıdır. Bizler şuanda mağdur durumdayız. Hizmet binamda kamuya hizmet veremiyorum. 29 Mart tarihinden itibaren Yörüklü Belediyesi’nde kamu hizmeti kesintiye uğramıştır. Yanlışlığın biran önce düzeltilip, elektriğimin verilmesini istiyorum” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI GÜL’DEN MEKTUPLA YARDIM İSTEDİ
Elektrik borcu nedeniyle 120 gündür belediye hizmet binasına elektrik verilmeyen Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, yaşadığı sorunları anlatmak için Cumhurbaşkanına mektup yazdı. Gökçetin, mektubunda elektriklerinin kesildiği günden bugüne kadar yaşanan süreçle ilgili her şeyi bir sayfada özetledi. Gökçetin, mektubunun son bölümünde ise, “Sayın Cumhurbaşkanım, Yörüklü Belediyesi olarak 635 nüfuslu bir belediye, 2011 yılında toplum 1 yıl içerisinde 157 bin 52 TL ödenek gelmiştir. Bu da aylık 13 bin 87 TL’ye denk gelmektedir. Bizim bu ödenek ile yıllardır tahakkukları yapılmayan ve özel firmaya geçer geçmez tahakkuk ettirilerek adımıza borç olarak yazılan toplam 204 bin 124 TL 55 kuruş elektrik parasını yatırıp elektriklerimizi açtırmamız mümkün değildir. Sorunumuzun çözülmesi noktasında yüce makamınızın konuya müdahil olarak, çözüm noktasında gerekli yardımın yapılmasını konusunda gereğini takdirlerinize arz ederim” ifadelerine yer vererek yardım istedi.

TÜRBE HACİZİ İLE GÜNDEME GELMİŞTİ
Yörüklü beldesi 25 Nisan tarihinde Belediye’nin toplam 1 milyon TL vergi borcu nedeniyle beldede birçok yere haciz gelmişti. Yörüklü Belediye Başkanı Ergülü Gökçetin, tesadüf eseri tapuya kayıt çıkarmaya gittiğinde tapu kütüğünde belediyenin borcundan dolayı Ergülü Baba Türbesi’ne haciz konduğunu söylemişti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2012 Çarşamba 16:26:24
Güncelleme :12 Temmuz 2012 Perşembe 17:50:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?