3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Nice yıllara Dost Haber

Çorum'da 15 Ekim 1995 tarihinde yayın hayatına başlayan Dost Haber Gazetesi, 14. yılını okurlarıyla coşku içinde kutladı.
Dost Haber Gazetesi'nin sahibi Sadık Örgel, kentin tüm temel sorunlarının çözümü konusunda basın olarak üzerlerine düşeni yerine getirmeyi ilke edindiklerini belirterek, "İlkeli haberciliği yayın politikası yaptık" dedi. Dost Haber Gazetesi olarak geride bıraktıkları 14 yıl içersinde tüm kesimlerin takdirini toplamayı ve yerel gazeteler arasında düzeyli bir yer edinmeyi başardıklarını ifade eden Örgel, "15 Ekim 1995 tarihinde yayın hayatına başlayan gazetemiz, Çorum'u kucaklayan, dürüst, seviyeli,
birleştirici, tarafsız, herkese ve her kesime eşit mesafede, objektif olmayı kendine ilke edinerek sürdürdüğü yayın hayatında 13 yılı geride bıraktı" dedi.
Çorum'da basının her geçen gün kendini yenilediğini söyleyen Örgel, "Gazetemizin hiçbir kişi, kurum ya da siyasi partiyle doğrudan ya da dolaylı bir bağlantısı bulunmamaktadır. Okuyucularımızdan aldığımız güçle günden güne gelişerek, yayın hayatımızı devam ettiriyoruz. Yakın bir gelecekte daha farklı bir atılım gerçekleştirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
14 yıldır yayın hayatını sürdüren Dost Haber Gazetesi'nin hiçbir zaman haber konusunda taviz vermediğini ifade eden Genel Yayın Yönetmeni Seyfettin Mete ise, okurlarına dolu dolu bir gazete sunmak için çaba sarf eden gazetenin tarafsızlık ilkesinden asla taviz vermeyeceğini söyledi. Geride bıraktıkları 14 yıl süresince hep doğru, objektif ve tutarlı yayın politikası izlediklerini kaydeden Mete, "Dost Haber olarak toplumun değer yargılarına saygılı, ilkeli yayın politikasından ödün vermeyen, her zaman
Çorum ve Çorum halkının sorunlarına duyarlı bir yaklaşım gösterme çabası içerisinde olduk. Her zaman Çorum'a ve Çorumlulara karşı kendimizi sorumlu gördük ve bu sorumluluğun bilinci içinde hareket ettik" ifadelerini kullandı.
Dost Haber Gazetesi'nin Çorum'da basın camiası için adeta bir okul görevi de gördüğünü belirten Mete, "Gazetemizde işe başlayan ve burada yetişen birçok arkadaşımız, bugün yerel ve yaygın basın kuruluşlarında çalışmaktadır. Bu da bizleri gururlandırmaktadır" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ATLAMAZ'DAN SÜPRÜZ PASTA
Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Dost Haber Gazetesi'nin 14. kuruluş yıldönümünü yaş pasta keserek kutladı. Genel Yayın Yönetmeni Seyfettin Mete ile birlikte kuruluş yıldönümü pastasını kesen Başkan Atlamaz, Çorum'da basının Türkiye'ye örnek olduğunu belirterek, gazetelerin mizanpajıyla Türkiye'ye örnektir. Çorum basınında çalışan tüm arkadaşları kutluyorum, Dost haber Gazetesi'nin 14. yılını kutluyorum" şeklinde konuştu. 

iha
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 07:02:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?