5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Nilgün'ün katiline müebbet

LİSELİ NİLGÜN'Ü YAKARAK ÖLDÜREN ZANLIYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI

Çorum'da lise öğrencisi kızı sokak ortasında üzerine benzin dökerek yakıp ölümüne neden olan zanlı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Kararın açıklanmasının ardından duruşma salonunda olaylar çıktı. Mahkeme heyetinin kararı açıklamasının ardından zabıt katibinin bulunduğunu masaya yaklaşan zanlı O.K. önce zabıt katibinin bulunduğu bilgisayarı yere çarptı ardından mahkeme heyetine küfürler savurdu. Duruşma salonunda bulunan O.K.'yi salonda bulunan güvenlik güçleri güçlükle dışarı çıkardı.

Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada zanlı O.K. ile sanık ve mağdur avukatlarının yanı sıra zanlının yakınları hazır bulundu. Duruşmada sanık O.K., olaydan duyduğu pişmanlığı dile getirerek, "Keşke olmasaydı. Pişmanım" dedi.

Sanık avukatı duruşmada duruşmalardaki durumundan dolayı iyi hal indirimi yapılmasını isterken, mağdur avukatları ise zanlının Cumhuriyet Savclığı'nın hazırladığı mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi.

Kısa bir aradan sonra kararı açıklayan mahkeme heyeti, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, hakaret ve tehdit suçlarından zanlı O.K.'yi 5 yıl 15 gün, "Canavarca hisle tasarlayarak adam öldürme" suçundan ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. Kararın açıklanmasının ardından bir anda mahkeme salonu karıştı. Mahkeme heyetine saldırmaya çalışan O.K.'ye jandarma ve polisler müdahale etti.

Olay 4 Mayıs'ta meydana geldi. Zanlı O.K. Mehmetçik Lisesi öğrencisi Nilgün Erkmen'e arkadaşlık teklif etmiş ancak genç kız bu teklifi kabul etmemişti. Bir gün sonra okula giden liseli Erkmen'in önünü kesen O.K., yanında getirdiği pet şişe içindeki benzini liseli kızın üzerine dökerek ateşe verdi. Sokak ortasında alevler içinde kalan genç kız önce Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış daha sonra hayati tehlikesi bulunduğu için yanık servisi olan Samsun Mehmet Aydın Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk

edilmişti. Liseli Nilgün, 12 Mayıs'ta Samsun'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

LİSELİ NİLGÜN'Ü YAKARAK ÖLDÜREN ZANLIYA AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS CEZASI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2010 Salı 17:56:04
Güncelleme :9 Kasım 2010 Salı 18:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?