5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

O bir ambulans müdavimi

(ÖZEL HABER) - AMBULANS MÜDAVİMİ

Çorum'un Sungurlu ilçesinde kronik astım hastası olan yaşlı kadına yılda 300 defa ambulans çıkış yapıyor.

İlçede 3 çocuğu ile birlikte gecekondu bir evde yaşayan ve sağlık güvencesi bulunmadığı için Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından yeşil kart verilen astım hastası Fatma Bürüm(44), çarşıya ne zaman çıksa herhangi bir yerde yığılıp kalıyor. Rahatsızlığı nedeniyle ilçede günde her üç ambulanstan biri Bürüm, için çıkış yaparken, bazen bu sayı günde 3 veya 4'e kadar da çıkıyor.

112 Hızır Acil Servisi'nin ilçede, yılda yaklaşık 900 vakaya bakarken bunun 300'ünde kronik astım hastası olan Fatma Bürüm için çıkış yapıldığı öğrenildi. Fatma Bürüm, 112 Hızır Acil servisi ne zaman ararsa görevliler onu sesinde tanıyıp, hemen yerini öğrenip, ambulansla gerekli tedavinin yapılması için hastaneye götürüyor.

Çoğu zaman hastaneye gitmeyi reddeden Fatma Bürüm bazen de 112 Acil Servis görevlilerini hastaneye gitmekte zorluk çıkartarak, elindeki bastonuyla görevlileri korkutmaya çalışıyor.

Bürüm, rahatsızlığında nerede olursa olsun 112 Hızır Acil Servis onun için seferber ediliyor. Bürüm, ne kadar ambulansa binmemekte inat etse de 112 Hızır Acil görevlileri onu almaktan vazgeçmeyip, ambulansa binmesini sağlıyorlar.

Bürüm'ü artık çok iyi tanıdıklarını söyleyen 112 Acil Servis çalışanları, bu tür tepkisini anlayışla karşılayarak onun gerekli tedavisini yapmak için ikna ettiklerini ve çoğu zaman bu durumu yaşadıklarını söylediler.

Vatandaşlar ise Bürüm'ün durumuna çok üzüldüklerini, yolda yürümekte zorlandığını, çoğu zaman da kıyı bir köşeye yığılıp kaldığını söylüyorlar. "Bu durum ne zamana kadar böyle devam edecek" diyen vatandaşlar, "Fatma Bürüm'ün bu durumu böyle gitmemeli. Yoksa bir köşede yığılıp kalan bu çaresiz kadın, bir gün o kıyı köşede can çekişebilir. Bu olayın geçekleşmemesi için gerekenin yapılması gereklidir. Fatma Bürüm, bunu istemese bile yapılmalı" şeklinde konuştular.

(ÖZEL HABER) - AMBULANS MÜDAVİMİ
(ÖZEL HABER) - AMBULANS MÜDAVİMİ
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2010 Salı 13:56:00
Güncelleme :31 Ağustos 2010 Salı 17:43:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?