8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

'O koltuğu hovardaca kullanamazsınız'

Çorum Belediye Meclisi toplantısında, Belediye Başkanı Turan Atlamaz ile bir meclis üyesi arasında gerginlik yaşandı. 

Belediye Başkanı Turan Atlamaz başkanlığındaki ekim ayı son meclis toplantısında, imar ağırlıklı 9 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. CHP'li meclis üyeleri, Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada görevi kötüye kullanmak suçundan ceza alan AK Partili 5 Belediye Meclis üyesini protesto etmek amacıyla, önceki toplantılarda olduğu gibi bu meclis toplantısına da katılmadı. CHP'li meclis üyeleri, yoklamanın ardından izleyici sıralarına oturarak, toplantıyı buradan takip etti. 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Fikret Kılıçoğlu, "Bazı konularda meclisin görüşünü almayarak keyfi davrandığı" iddiasıyla Belediye Başkanı Atlamaz'a tepki gösterdi. Başkan Atlamaz'a, "Neden, asaleten atanmayacağını söylediğiniz? 2 başkan yardımcınızı kendi isteğinizle asaleten başkan yardımcısı yaptınız ve başkan yardımcıları ve 1 müdüre neden durduk yere ikramiye verdiniz?" şeklinde soru yönelten Kılıçoğlu, "Oturduğunuz koltuğu dolduramıyorsunuz. Tatilleriniz hariç 3 ay izin almışsınız. Bir başkan bu kadar izin kullanır mı?" diye sordu. 

Oldukça gergin geçen toplantıda Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ı eleştiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Fikret Kılıçoğlu, "Oturduğunuz koltuğu hovardaca kullanamazsınız. Altınıza aldığınız makam aracının akıbetini ben dahi bilmiyorum. O koltuğu dolduramıyorsunuz. Koltuğun hakkını verin. Haddinizi bilin başkan. Hovardaca harcadığınız paralarda tüyü yetmemiş çocukların hakkı var. Bol keseden harcıyorsunuz. Bunu yapmaya hakkınız yok. Koltuklar baki değildir. Gazi Caddesi'nde koltuktan gittikten sonra bağrını açıp gezmek önemlidir" diye konuştu. 

Fikret Kılıçoğlu, konuşmasının ardından toplantı sona ermeden salonu terk etti. Daha sonra gündem dışı söz alana AK Partili meclis üyesi Talip Bektaş da Kılıçoğlu'nun söylediği sözlerin hepsine katıldığını belirterek, belediyenin yaptığı işlerin etik ve ahlaki olması gerektiği ikazında bulunduğunu dile getirdi. 

Belediye Başkanı Turan Atlamaz ise, yaptığı her işin yasalar çerçevesinde olduğunu belirterek, "Kötü söz sahibinindir. Herkes hukuk dairesinde haddini bilecek" dedi. Konuşmaların ardından bir sonraki meclis toplantısının 1 Kasım 2006 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 17:12:54
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 09:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa kuku IP: 88.226.142.xxx Tarih : 5.12.2006 20:50:41
AKparti meclis üyelerini tebrik ediyorum gerçek demokrasinin gereklerini yapıyorlar.Ama biraz geç kaldılar bence.Artık ilimizdebaşkanlarını uyaran meclis üyelerimiz olduğu için mutluluk duydum.