8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Obruk Barajı, eylülde su tutacak

Çorum'da yapımı devam eden Obruk Barajında, Eylül ayından itibaren su tutulmaya başlanacağı, Hidroelektrik Santralinde de Aralık ayında elektrik üretimine geçileceği bildirildi.

Çorum İl Koordinasyon Kurulunda, yapımı devam eden Obruk Barajı ile ilgili bilgi veren DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Mustafa Tahiroğlu, yapımına 1996 yılında başlanan ve yaklaşık 300 milyon dolara malolan Obruk Barajı'nda su tutma işleminin Eylül ayı içerisinde başlayacağını kaydetti.

Tahiroğlu, Hidroelektrik Santralinin, Aralık ayı içinde deneme amaçlı olarak enerji üretimine başlamasını hedeflediklerini belirterek, 28 Kasım 1995 tarihinde ihale edilerek 29 Şubat 1996 tarihinde inşaatına başlanan Kızılırmak nehri üzerindeki Obruk Hidroelektrik Santralinin, 2008 Haziran ayında tamamlanmasını planladıklarını, birinci terminalin Aralık ayında deneme üretimine geçeceğini, 2008 yılında ise tam kapasiteyle üretim yapılacağını söyledi.

Mustafa Tahiroğlu ayrıca, baraj havzasında bulunan ve su altında kalacak köylerin bir an önce boşaltılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

AA
Yayın Tarihi : 23 Ağustos 2007 Perşembe 18:43:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?