5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Obruk barajı turizme kazandırılacak

OBRUK BARAJI TURİZME KAZANDIRILACAK

Çorum'da enerji üretimi ve tarımsal sulama amacıyla kurulan Obruk Barajı turizme kazandırılacak.

Enerji üretimi ve tarımsal alanların sulanması amacıyla hizmet veren Obruk Barajı manzarasıyla da görenleri kendine hayran bırakıyor. 36 kilometre uzunluğunda baraj adeta büyük bir gölü andırıyor.

İskilip Kaymakamlığı tarafından barajın ilçe sınırlarında kalan bölümlerinde turizm projeleri üretmek için Mal Müdürlüğü ve Milli Emlak Müdürlüğü ile ortaklaşa yürüttüğü çalışmaların ilk etabı tamamlandı.

İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Obruk Barajı etrafında yatırım yapılabilecek hazine arazilerini tespit ettiklerini belirterek baraj kenarında ileride uygulanacak projeler için alanlar ayrıldığını belirtti.

Yılmaz, "Obruk Barajı, Çorum ve ilçelerinde önümüzdeki yıllarda zirai, sportif ve turizm açısından bölgemize büyük katkılar sağlayacak. Sadece enerji ve sulama değil burayı turizm alanında da canlandırmak gerekir. Hitit Üniversitesi ile görüşüyoruz. Üniversite bölgede tesisler kurabilir. Her yöne açık bir baraj. En iyi şekilde değerlendirilmesi gerekir. Bu sebeple şimdiden gerekli altyapının hazırlanması için üzerimize düşeni yerine getirmek amacıyla harekete geçtik" dedi.

Kaymakam Yılmaz, barajın bölgeye canlılık getireceğini sözlerine ekledi.

OBRUK BARAJI TURİZME KAZANDIRILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ocak 2010 Cumartesi 17:39:03
Güncelleme :9 Ocak 2010 Cumartesi 18:06:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?