3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Obruk Barajı'nda gecikme

DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ali Saraner, Obruk Hidroelektrik Santrali (HES) ve Barajı ihalesini alan Çinli firma işçilerinin yavaş çalışması nedeniyle inşaatın tamamlanmasının geciktiğini söyledi.

İl Koordinasyon Kurulu toplantısında Obruk Barajı Hidroelektrik Santrali inşaatı hakkında bilgi veren DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Ali Saraner, "İhaleyi alan Çinli işçiler yavaş çalışıyor. Bu nedenle iş gecikti. İşin bir an önce bitirilmesi için uğraşıyoruz, ancak Çinliler en ufak bir sıkıntıda Çin'i arıyorlar ve uzun süre bekliyorlar. Elleri yavaş, inşallah kısa sürede tamamlatacağız inşaatı" dedi.
Barajda Çinlilerin 29 Aralık 2005'te başladığı çalışmalar kapsamında 1. ünitede Aralık ayında deneme üretimi yapılacağını ve Mayıs ayında enerji alınarak ulusal sisteme bağlanacağını belirten Saraner, yıllık 202 mw kurulu gücü bulunan barajın 473 milyon kilowatt enerji üretimi yapması ve 6 bin 741 hektar alanı sulamasını hedeflediklerini ifade etti. Toplam 500 milyon liraya mal olacak barajın ekonomiye yıllık 50 milyon YTL katkı sağlayacağını dile getiren Saraner, "Obruk Barajı tam kapasiteyle çalışmaya

başladığında ise İskilip ve Oğuzlar ilçesinin tarımsal alanlarının büyük bölümü sular altında kalacak" şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan Vali Mustafa Toprak ise, Çinli firma ile görüşülerek işin zamanında bitirilmesi için gerekenin yapılmasını isteyerek, "İnşallah son verilen tarihte elektrik üretilmeye başlanır. Bir yıl geç başlıyoruz, aksaklıklar mutlaka önlenmeli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 00:12:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?