3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Ödüllü Konak hayran bırakıyor

Çorum Belediyesi tarafından restore edilen Velipaşa Konağı, Tarihi Kentler Birliği tarafından "teşvik ödülü" alırken, konağa, Çorum Sivil Toplum Kuruluşları tarafından da "en iyi konak" ödülü verildi.

Veli Paşa Konağı’na verilen ’Teşvik Ödülü’, düzenlenen kokteyli bir toplantı ile kutlandı. İlk olarak Velipaşa Konağı’nı ve tadilatını anlatan sinevizyon gösterisinin ardından Belediye Başkanı Turan Atlamaz kısa bir konuşma yaptı. Turan Atlamaz, Konağın restore edilmesi ile sadece bir binanın kazandırılmadığını belirterek, Velipaşa Konağı’nda Çorum’un geçmiş kültür ve değerlerinin sergileneceğini kaydetti.

Tarihi Kentler birliği tarafından Velipaşa Konağı’na layık görülen ödülünde bina ile birlikte tarihin yeniden canlandırılması gibi bir proje hazırlanması nedeniyle verildiğini belirten Turan Atlamaz, "Çorum’a özgür örf ve adetlerinin sergilendiği, Çorum’a has yemek ve el sanatlarının işlendiği, Sohbetli toplantıların yapıldığı kültürel merkez haline gelecek. Velipaşa Konağı Çorum’u geçmişle geleceği birleştirecek bir kültür merkezi olacak" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından, Tabiatı Koruma Derneği Çorum Şubesi ile Çorum Hitit Kültür Merkezi tarafından, Çorum’da en iyi restore edilmiş konak ödülü verildi.

Daha sonra Velipaşa Konağı’na verilen ’Teşvik Ödülü’ için düzenlenen kokteyle geçildi. Kokteyle Belediye Başkanı Turan Atlamaz, AK Parti Çorum Milletvekili Muzaffer Külcü, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Şubat 2005 Cumartesi 03:08:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?