9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Öğrenci yurdunda gıda zehirlenmesi

Çorum'un Uğurludağ ilçesinde, pansiyonlu lise yurdunda kalan 72 öğrenci, 2 öğretmen ve 1 aşçı öğle yemeğinden sonra gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.


Edinilen bilgiye göre 105 öğrencinin kaldığı Uğurludağ pansiyonlu lise yurdunda öğle yemeği yiyen öğrencilerden bir bölümü bir süre sonra fenalaştı.

Yurt görevlileri tarafından bulantı ve karın ağrısı gibi şikayetlerle Uğurludağ Devlet Hastanesi'ne kaldırılan öğrenciler, tedavi altına alındı. Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Uğurludağ Kaymakamı Yasin Tikdağ, 105 öğrenci bulunan pansiyonlu lise yurdunda kalan öğrencilerden bazılarının öğle saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığını bildirdi. Gıda zehirlenmesi şüphesiyle 72 öğrenci, 2 öğretmen ve yurt aşçısının hastanede tedavi altına alındığını kaydeden Kaymakam Tikdağ, hastane imkanlarının yetersizliği nedeniyle 9 öğrencinin Çorum Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildiğini, tedavileri süren öğretmen ve öğrencilerin hayati tehlikelerinin bulunmadığını dile getirdi.


Hastaneye kaldırılan öğretmen ve öğrencilerin sabaha kadar müşahede altında tutulacağını belirten Tiktağ, gıda zehirlenmesinin neden kaynaklandığının belirlenmesi amacıyla Çorum'dan gelen uzmanların ilçede çalışma yaptıklarını bildirdi.

İha
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2007 Çarşamba 02:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?