8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Öğrenciler mercek altına alındı

Türkiye'de son günlerde okullarda artan şiddet olayları üzerine harekete geçen Alaca Milli Eğitim Müdürlüğü, eğitim gören tüm öğrencileri mercek altına aldı. 

İlçede bulunan toplam 7 bin 481 öğrencinin evlerine gidilerek, öğrenci hakkında detaylı rapor hazırlandı. Şiddet olmadan önce önlem almak isteyen Alaca Milli Eğitim Müdürlüğü, velilerle işbirliği yaparak, alınacak önlemleri belirledi. Amaçlarının öğrencileri fişlemek olmadığını belirten Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, "Yaptığımız çalışmalar sayesinde öğrencilerimiz hakkında tüm bilgilere ulaşıyoruz. Bir öğrencinin sosyal durumu, yaşantısının nasıl olduğu, ailevi bilgileri, ruhsal sorunları, aile ile ve çevresi ile ilgili ilişkileri, öğrencinin ders çalışma ortamı, ailenin sosyal durumu ve öğrenciye bakış açısı incelenerek bir rapor hazırlıyoruz ve bu çalışmalar doğrultusunda sorunlu öğrenciler belirlenerek, o öğrenciyi topluma kazandırmak için neler yapabileceğimizi Kaymakam Kemal İnan başkanlığında bir komisyon oluşturarak burada değerlendiriyoruz ve öğrencimize alacağımız tedbirleri belirliyoruz" dedi. 

Okullardaki şiddeti önlemenin ancak öğrenciyi tanımakla mümkün olacağını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Selçuk Güneş, "Öğrencilerimizin durumları tespit edildiklerinde hangi öğrencinin sorunlu olduğu, hangi öğrencinin sıkıntısının bulunduğunu anında tespit etme imkanı buluyoruz ve şiddet başvuracak öğrencileri de belirleyerek olay olmadan önce önleme yöntemi geliştiriyoruz. Amacımız tüm öğrencilerimizin eğitim almasını sağlamak ve okullarımızdan şiddeti uzak tutmaktır" şeklinde konuştu. 

Alaca Milli Eğitim Müdürü Selçuk Ateş, 7 bin 481 öğrencinin ziyaret edildiğini ve bu öğrencilerden 2 bin 414'ünün çalışma odasının bulunduğu, 4 bin 278 öğrencinin kendi odasının olmadığını ifade ederek, "Yaptığımız çalışmalarda ilginç detaylar ortaya çıkıyor. Eğitim ve öğrenim gören öğrencilerimizden 2 bin 356'nün velisi işçi, 690 veli memur, bin 787 veli çiftçi ve bin 45 veli ise esnaf. İlçemizdeki 2 bin 290 öğrencimiz özel yeteneğe sahip, 631 öğrencimize Sosyal Yardımlaşma Vakfı'ndan yardım yapılıyor, 4 bin 699 öğrencinin kendi evleri bulunurken, bin 766 öğrenci kirada oturuyor. 4 bin 217 öğrenci annesi ile daha iyi ilişki kurarken, bin 352 öğrenci babasıyla, bin 219 ise kardeşi ile daha iyi diyalog kuruyor. Okuyan 92 öğrencinin annesi yok, 185 öğrencinin babası yok, 15 öğrencinin anne ve babası yok, bin 331 öğrenci bağ-kur, bin 207 öğrenci SSK, 736 öğrenci Emekli Sandığı, 2 bin 424 öğrenci Yeşil Kartlı öğrencilerin sosyal güvencesi bulunuyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Ocak 2007 Perşembe 13:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ IP: 88.226.174.xxx Tarih : 19.01.2007 14:22:01
çok güzel bir çalışma tebrik ederim alacalıları