9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Öğrencilere terör semineri

Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik "Terör" konulu seminer düzenlendi.

Çorum Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli Başkomiser Lütfü Tanrıkulu tarafından Atatürk Lisesi Konferans Salonu'nda verilen seminerde, öğrencilere terör örgütlerinden nasıl uzak duracakları ve neler yapmaları gerektiği konusunda bilgi verildi.

Gençlerin terör faaliyetleri içinde bulunacak örgütler konusunda dikkatli olmalarını isteyen Tanrıkulu, terörün hedefinin direkt insan ve insan hayatının sürdüğü alanlar olduğuna dikkat çekti. Çorum'da terör faaliyetlerinin söz konusu olmadığını belirten Tanrıkulu, terörle mücadelenin sadece güvenlik güçleri tarafından değil topyekün yapılması gereken bir konu olduğunu, terörün ABD'deki 11 Eylül saldırılarının ardından dünyada küresel boyut kazandığını kaydetti.

Slayt gösterileri eşliğinde verilen seminerde, ''Terör ve terörizmin tanımı'', ''Türkiye neden hedef ülke?'' ve ''Terörle mücadele'' konularında detaylı bilgiler veren Lütfü Tanrıkulu, ayrıca Türkiye'deki terör faaliyetleri hakkında da açıklamalar yaptı. Terörün hedef kitlesinin lise öğrencileri ile üniversiteye başlayan genç beyinler olduğunu ifade eden Tanrıkulu, "Gençler üniversiteye gittiğinizde veya şu anda, kiminle arkadaşlık ettiğinize ve arkadaş çevrenizin herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı ve söylemleri olup olmadığına dikkat edin" diye konuştu.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Tanrıkulu, öğrencilerin kötü alışkanlıklar ve kötü arkadaşlardan uzak durmasını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2007 Salı 16:46:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?