3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Öğrencileri bekleyen büyük sıkıntı

Çorum'un Osmancık ilçesinde Hitit Üniversitesi'ne Bağlı Osmancık Meslek Yüksek Okulu'na kayıt yaptıran öğrenciler konaklama ve ulaşım sorunu ile yüz yüze kalıyor.


Osmancık ilçesinde üniversite öğrencileri için yurt bulunmaması, ev sahiplerinin ise evlerini öğrenciye vermek istememesi yüzünden öğrenciler ciddi anlamda barınma sorunu yaşıyor. İlçe ekonomisi açısından önemli kazanımlar sağlayacak olan yüksek okul öğrencilerinin konaklama ve yurt sorunu ile ilgili üst düzeyde gerekli girişimlerde bulunulmasına rağmen her hangi çözümün olmaması sıkıntıların artmasına neden olurken, öğrenim için gelen öğrenciler içinde konaklama ve ulaşımda en çok sıkıntıyı bayan öğrencilerin çektiğini ifade ettiler.


Öte yandan okul binasının şehir merkezine 3 km. uzaklıkta olmasından dolayı ulaşımda da bir takım sıkıntılar yaşandığını ifade eden öğrenciler, ayrıca okula ulaşımı sağlayan yolun tek şeritli olması ve yaya yolunun olmaması ise ulaşımını yaya olarak sağlayan öğrenciler için yoldan hızlı geçen araçların tehlike oluşturduğu kaydedildi.


Üç yıl önce Bilgisayar Teknolojisi ve Endüstriyel Elektrik olmak üzere 2 bölüm 40 öğrenci ile öğretime başlayan Hitit Üniversitesi Osmancık Meslek Yüksek Okulu, 2008-2009 öğretim yılında Pazarlama, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Endüstriyel Elektrik ikinci öğretim olmak üzere 3 yeni bölümünde eklenmesiyle bu öğretim yılında 200 yeni öğrencinin gelmesi neticesinde toplam 350 öğrencisi bulunuyor.

İha
Yayın Tarihi : 10 Eylül 2008 Çarşamba 20:39:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?