2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Öğrencilerinden 'mesleki bilgi paneli'

Çorum Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri, 'Kariyer Yönlendirme ve Mesleki Bilgilendirme' konulu panelde, kariyer ve meslek sorumluluklarını tartıştı.


Çorum Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencileri tarafından hazırlanan panel, Devlet Tiyatro Salonu'nda düzenlendi. Oturum başkanlığını Çorum Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İrfan Çağlar'ın yaptığı panele konuşmacı olarak katılan Ankara Gelir İdaresi Başkanlığı Gelirler Kontrolörü Osman Öztürk, Çorum Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Abdullah Ateş, Türkiye İş Bankası Çorum Şube Başkanı Osman Nuri Çelik, öğrencilere mesleki sorunlar ve
sorumluluklar, mesleki bilgileri iş hayatına dönüştürme pratiği konusunda bilgiler verdi.


Panelde, mezun olan öğrencilerin mezuniyet sonrası mesleki hayata başlangıç noktasında karşılarına çıkacak olan önemli unsurlar ve meslek hayatının insan hayatına etkisi masaya yatırıldı. Paneli düzenleyen öğrencilerden Habibe Haktanır, Çorum Hitit Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri olarak, mesleki konumlarının daha iyi olması ve iş hayatında öğrencilerin sıkıntıları nasıl giderebilineceği konusunda ciddi kazanımlar sağladıklarını belirterek, "Düzenlemiş olduğumuz bu panel ile bir nevi hizmet içi eğitim yaptık. Arkadaşlarımıza mezuniyet sonrası çizecekleri yollarda nelerle karşılaşacaklarını ve mesleki sorumlulukların ne olduğu konusunda ciddi bilgiler edinildi" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2008 Perşembe 01:10:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?