30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Öğretmen Evi'ne kalite belgesi

Çorum Öğretmen Evi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) 'ISO 9001 Kalite Hizmet Belgesi' aldı. Çorum Öğretmen Evi il genelinde bulunan öğretmen evleri arasında kalite belgesi alan ilk kurum oldu.


Öğretmen Evi'nde düzenlenen belge törenine Çorum Valisi Mustafa Toprak, Vali yardımcısı Ergun Güngör, Belediye Başkan yardımcısı Zeki Gül, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Öğretmen Evi ve ASO Müdürü Oğuz İyibil ile davetliler katıldı. Program Öğretmen Evi'nin hizmetlerinin anlatıldığı sunum ile başladı.


Vali Mustafa Toprak, Öğretmen Evi'nin Çorum'un yükünü taşıyamaz hale geldiğini ifade ederek, yeni bir Öğretmen Evi planlamanın zamanının geldiğini söyledi. Vali Toprak, öğretmen evlerinin meslek mensuplarının sosyal ihtiyaçlarının giderilmesinde Türkiye'de önemli bir işleve sahip olduğunu kaydetti.
Yönetim felsefelerini vatandaş odaklı hizmetin oluşturduğunu açıklayan Vali Toprak, "Zaman zaman görüyoruz. Kalite belgeleri alınıyor duvarlara asılıyor. Belirli bir süre sonra hizmet standardı eski seviyeye tekrar geliyor. Vatandaş odaklı ve müşteri memnuniyetinin sürdürülebilir olması gerekir" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, öğretmenlere hizmet vermenin bir şeref olduğunu belirterek, "Ülkenin gelişip kalkınması için gerekli olan nitelikli insanı yetiştirme uğruna ülkenin dört bir yanına dağılan öğretmenlerimizin dinlenmesi, dayanışması, sosyal ve moral ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla hizmet sunan öğretmen evlerimizi huzurun soluklandığı sıcak bir yuva haline getirmeyi, kendi evlerinde hissetmelerini sağlamayı asli bir görev kabul ediyoruz" diye konuştu.
Öğretmen Evi ve ASO Müdürü Oğuz İyibil de, globalleşen dünyada oluşan sürekli rekabet ortamında ürün-hizmet güvenliğinin sağlanmasının temel esas olduğunu söyledi. Dinlenme, konaklama, sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilme imkanı sunan ve bu alanlarda hizmet veren kurumlarda müşteri memnuniyetinin sürekliliğinin günün modern şartlarına uyum sağlayarak hizmet kalitesinin arttırılmasıyla mümkün olacağını dile getiren İyibil, "Bir ürün ya da hizmetin türüne bağlı olmaksızın müşteriye sunulma aşamasında
gelinceye kadar geçirdiği tüm süreçlerin kalite yönetimi sistemi çerçevesinde yönetilerek sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir" şeklinde konuştu.
Belge töreni, Vali Mustafa Toprak'ın ISO 9001 Kalite Hizmet Belgesi'ni Öğretmen Evi ve ASO Müdürü Oğuz İyibil'e vermesi, kalite belgesi bayrağının üzerinde bulunduğu bayrağın göndere çekilmesinin ardından sona erdi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 15:58:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?