2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Öğretmenden örnek davranış

Çorum'da emekli öğretmen, çevreye atılan çöplerin içerisinde çiçek yetiştiriyor 

Çevreci emekli öğretmen Metin Gökşen, sigara izmariti, şırınga, portakal kabuğu, çay kaşığı, kül tablası, süt kutusu, gazete kağıdı gibi çöpe atılan malzemeleri değerlendirerek içlerinde çiçek yetiştirmeyi başardı. 

İnsanların çevreye duyarlı olmasını isteyen Metin Gökşen, "İnsanlar neden çevreyi kirletiyorlar ki, çöpe atmak yerine evlerinin bir köşesinde çiçek dikerek bu çöpler değerlendirilebilir. Çöp dediğiniz malzemeler size değişik bir dekor ile güzel bir saksı görevi görür. Yeter ki, siz çevreyi güzelleştirmeye çalışın" dedi. 

Evinin balkonunu adeta çiçekle donatan Metin Gökşen, mahalledeki herkesi evlerinde çiçek yetiştirmeye davet ederken, mahalle sakinleri ise Metin Gökşen'in ilginç buluşu karşısında hayrete düşüyorlar. 

2000 yılında ilköğretim öğretmenliğinden emekli olan Metin Gökşen, çevreye atılan çöplerden rahatsız olarak vatandaşlara örnek olması amacıyla evinde çiçek yetiştirmeye başladı. Kullandığı malzemelerin kaplarını çiçek saksısı olarak kullanmayı planlayan Gökşen, eline geçen her şeye çiçek dikti. Ceviz kabuğu, portakal kabuğu, gazete kağıdı, ilaç şişeleri, kola şişeleri, pet bardaklar, naylon poşetler gibi eline geçen her şeye çiçek dikti. 

Bahçelievler Mahallesi Maden-İş 4. Sokak üzerindeki evinde her sabah çiçeklerini özenle sulayan Gökşen, insanların mutlaka çevrelerini güzelleştirmesi gerektiğini ifade ederek, "Kirletmek yerine çevremizi güzelleştirelim. Sabahları kalktığımda bu çiçeklerle ilgileniyorum. Bunlar adeta benim çocuklarım gibi. Çiçek yetiştirmek kolay, yeter ki, iyiyi güzeli görmesini bilelim" diyerek herkesi çevreye duyarlı olmaya davet etti. 

Aynı zamanda amatör olarak müzik ile de uğraşan emekli öğretmen Metin Gökşen, çiçeklerle donattığı balkonunda saz çalıp türküler söyleyerek çevreci olmanın mutluluğunu doyasıya yaşıyor.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 13:30:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
feride IP: 81.213.255.xxx Tarih : 12.04.2008 16:24:39

çiçekler abuk subuk kablarda deyıl bahcelerde yetısır bunu bu amcamıza ögretmek lazım bahcesı bombos evın heryerı dolu çöp evı andırıyor.