2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

'Öğretmenler müşteri değildir'

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Örgütlenme Sekreteri Lokman Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenlerin kendilerini geliştirmek ve yenilemek için katıldıkları hizmetiçi kursları paralı yapmasına sert tepki gösterdi.


Lokman Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın öğretmenleri geliştirmek için hazırladığı hizmet içi eğitimin paralı yapılması yönündeki uygulamasının kendilerini oldukça şaşırttığını belirterek, "Böylesi bir uygulamayı öğretmenlerin kabul etmesi mümkün değil, öğretmenlere müşteri gibi davranılamaz, Eğitim ticarileşiyor, Milli Eğitim özelleştiriliyor" şeklinde eleştirilerde bulundu.


Lokman Erdoğan, "Bu durum hakikaten düşündürücü ve bir o kadar da üzücüdür. Ne okullar ticarethane, ne idareciler tahsildar, ne de öğretmenler müşteridir. Bu zihniyet, Türk eğitim sistemini geriye götürür. Bu uygulama sorun çözmek bir yana, yeni ve daha büyük sorunlar oluşturur" dedi.


Hizmet içindeki sorunların ciddi ve uzun vadede ele alınacak kararlarla ortadan kaldırılabileceğini ifade eden Lokman Erdoğan, "Hizmet içi kurslarının paralı ya da parasız olmasının tartışılması yanında bu kursların kalitesinin, verimliliğin nasıl artırılacağının sorusunun yanıtını bulmak da gerekmektedir. Şayet bu uygulama kaldırılmaz ise eğitim-öğretimde kaliteyi yakalayamazsanız. Nitelikli, kendini yenileyen ve geliştiren öğretmen bulamazsınız. Öğretmen yetiştirme konusunda yerinizde sayarsınız. Bu nedenle hizmet içi kurslar sorununun suni tartışmalara değil, akılcı çözümlere ihtiyacı vardır" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 11:23:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?