2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Öğretmenlerden OKS ziyareti

Çorum'un Mecitözü İlçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğretmenleri, yaklaşan Orta Öğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) hazırlanan öğrenci ve velileri motive etmek için bir dizi etkinlik düzenledi.

Mecitözü'nde OKS'ye hazırlanan öğrencilerin stres ve heyecana kapılmamaları için hem öğrenciler hem de velileri motive etmeye çalışan öğretmenler oluşturdukları heyetlerle evlere giderek öğrenci ve velileri sınava hazırlıyorlar.

Mecitözü Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, veliler ve öğrencileri yaklaşan OKS'ye motive etmek amacıyla Okul Müdürü Baki Taşkan başkanlığında 8. sınıf şube öğretmenleri ve gönüllü sınıf öğretmenlerinden oluşan bir ekip kuruldu. Ekip, rehberlik ve motivasyon amacıyla ev ziyaretlerinde bulundu.

Merkezde bulunan aileler tek tek ziyaret edilirken, taşıma kapsamında eğitim gören öğrencilerin ise köylerine gidildi. Belirli noktalarda toplanmak suretiyle öğrenci ve veliler sınava motive edilmeye çalışıldı.

Ziyarette öğrenci ve velilere, OKS'ye az bir zaman kaldığı ve bu zamanın da en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği anlatıldı. Öğrenci ve velilere sınavın önemli olduğu fakat, ''Ölüm kalım meselesi'' yapılmaması gerektiği anlatılırken Okul Müdürü Taşkan, öğrencilere; sınava kadar bol bol test çözmeleri, okuma ve anlam bilgisini güçlendirmeleri, sınavda zamanı en iyi şekilde kullanmaya dikkat etmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca öğrencilere planlı çalışması, deneme testleri çözmesi ve çözerken de aynen sınavda olduğu gibi kendisini zamanla sınırlandırması gerektiğini anlatan Baki Taşkan, anne babaların da sonucun ne olursa olsun çocuklarını sevmeleri gerektiğini, karşılaşılan her türlü problemlerde çekinmeden öğretmen ve idarecilerden yardım istenmesinin doğru olacağını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 15:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?