3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Oğuzlar'da ceviz hasadı başladı

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde üretilen ve ince kabuğu lezzeti ile Türkiye'nin en kaliteli cevizleri arasında yer alan Oğuzlar Aliağa cevizi olarak bilinen cevizin adı "Oğuzlar 2007" olarak tescillenirken, ilçede ceviz hasat dönemi başladı.


Oğuzlar Belediye Başkanı Ali Uyanık, cevizin Oğuzlar ekonomisine önemli katkı sağladığını belirterek, Oğuzlarda cevizin kalitesinin daha da arttırılması ve ürünün fazlalaştırılması amacıyla ilçeye üniversiteden uzmanlar çağırdıklarını ve cevizle ilgili bilimsel çalışma yapılmasının sağlandığını kaydetti.
Başkan Uyanık, "Türkiye'nin ceviz ihtiyacının yüzde 6'sını karşılayan Oğuzlar ilçesinde üretimin daha da arttırılmasını sağlamak amacıyla ilçede bilimsel çalışmalar yaptırıldı. Amacımız daha kaliteli ve fazla ürün elde ederek üreticilerimizin daha fazla kazanmasını sağlamaktır" dedi.


Belediye Başkanı Ali Uyanık, geçen yıl cevizi don vurduğunu ve hasat alamadıklarını belirterek, "Bu yıl iyi hasat bekliyoruz. Oğuzlarda 600-700 ceviz içi satıyoruz, Türkiye'nin en kaliteli ceviz üretim merkezidir ilçemiz, cevizlerde mutlu bir hasat dönemi geçireceğimizi umuyoruz" şeklinde konuştu.
Diğer taraftan Türkiye'nin önemli ceviz üretim merkezleri arasında yer alan Oğuzlar'da ceviz hasat dönemi başladı. Vatandaşların en büyük geçim kaynakları arasında yer alan cevizler toplanmaya başlandı.


Belediye Başkanı Ali Uyanık, bu yıl Oğuzlar'da cevizlerin oldukça verimli olduğunu ifade ederek, tek isteklerinin devletin ceviz ithalatını geç yapması olduğunu kaydetti. Uyanık, "Eğer devletimiz ceviz ithalatını geç yaparsa Türk üreticiler ellerindeki cevizleri satma imkanı bulur. Aksi halde üreticilerin ürünleri ellerinde kalıyor ve ürünlerini ucuza satmak zorunda kalıyorlar" dedi.


Oğuzlar'da bu yıl 4-5 trilyon gibi bir gelir beklediklerini ifade eden Ali Uyanık, Oğuzlar cevizinin Türkiye'de çok kaliteli cevizler arasında olduğunu ve Türkiye'nin en kaliteli cevizi olan Aliağa cevizinin kilosunun 16-17 YTL arasında satıldığını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 10:25:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?