5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Okul servislerine sıkı denetim

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM

Çorum Belediyesi, okul servisleri ile personel servis araçlarını Zabıta Müdürlüğü trafik ekipleri ve Fen İşleri Müdürlüğü'nün teknik desteğiyle Salı ve Perşembe günleri denetimden geçiriyor.

Belediye Başkan yardımcısı Turhan Candan, belediye tarafından denetimleri yaptırılmayan araçların Emniyet Müdürlüğü ekiplerince tespit edildiği takdirde yasal işlem uygulandığını söyledi.

Okul servis araçları ile personel servis araçlarının farklı kriterlere tabi tutulduğunu kaydeden Turhan Candan, İl Trafik Komisyonu'nca belirlenen güzergahlar dışına çıkan ve araçların taşıması gereken fiziki şartlara sahip olmayan servis araçlarına güzergah belgesi verilmediğini açıkladı.

Başkan yardımcısı Turan Candan, servis denetimlerinde çok titiz davrandıklarını, sonuçta bu araçların insan taşıdığını vurgulayarak, "Öğrenci servis araçlarında temizlik, 12 yaş sınırı, otomatik kapı, okul taşıt yazısı, dur lambası, rehber personel, her öğrenci için emniyet kemeri, camların sabitlenmesi, sağlık seti, yangın söndürücü, motor ve kaporta aksamı, araç lastiklerinin kullanışlılığı, egzoz ve korna düzeni sıkı bir şekilde teknik ekiplerimizce denetlenmektedir" dedi.

Denetimler sırasında araç sahiplerini ve sürücülerini kurallara uyma hususunda uyarıp insan taşımanın sorumluluğunu her an hissetmeleri gerektiğine dikkat çeken Turhan Candan, sürücülerden kendilerine verilen güzergah dışına çıkmamalarını, araç kapasitesinin üzerinde kesinlikle öğrenci taşımamalarını istedi.

Başkan yardımcısı Candan, bu kuralların uzun süren deneyimler sonucunda belirlendiğini hatırlatarak, "Belediye ekiplerimiz ile Çorum Emniyet Müdürlüğü'nün koordineli çalışması neticesinde servis hizmetleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aksamadan sürdürülecektir" diye konuştu.

ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM
ÇORUM BELEDİYESİ'NDEN OKUL SERVİSLERİNE SIKI DENETİM
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2010 Salı 12:49:01
Güncelleme :28 Eylül 2010 Salı 16:06:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?