8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Okullar düğün salonu oluyor

Çorum genelinde kullanılmayan köy okullarının yeniden işlevsel hale getirilmesi ve ekonomiye kazandırılması için çalışma yapan Çorum İl Genel Meclisi, çürümeye terk edilen köy okullarının onarılarak düğün salonu, köy konağı ve özel toplantı yerleri olarak kullanıma açacak. 

İl Genel Meclisi'nin Mart ayı ikinci toplantısında köy okullarının durumu hakkında hazırlanan raporu okuyan İl Genel Meclisi Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonu Başkanı Hasan Çalış, öğrenci yetersizliği nedeniyle kullanılmayan köy okullarının yeniden canlandırılmasına yönelik olarak, köy okullarının işlevsel hale getirilmesi için yapılacak çalışmaları anlattı. Çorum genelinde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, kapalı durumdaki köy okullarına dikkat çeken Hasan Çalış, köylerde kamu kurumu görevini üstlenen okulların atıl durumdan kurtarılarak, tekrar canlandırılması ve ekonomiye kazandırılması için yeni bir çalışma hazırladıklarını belirtti. 

Çalış, İl genelinde 14 ilçe ile belde ve köyler dahil toplam 700 civarında okul bulunduğunu, bunlardan 500'e yakınının kapalı olduğunu olunduğunu açıkladı. Komisyon Başkanı Çalış, "Bu okulların tekrar işlevsel hale gelmesi için İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri ve köylere giderek yerinde inceleme yapmamız gerekiyor. Okulların bulunduğu yer sakinlerinin görüşleri de alınarak okulların hangi amaçla kullanılacağı yönünde fikirler üreteceğiz. Bakımsız ve çürümeye terk edilen köy okullarını bu durumdan kurtaracağız" dedi. 

Köylerde bulunan ve kullanılmayan okulların köylerdeki düğünlerde düğün salonu olarak kullanıma açıla bilineceğini belirten Hasan Çalış, okulların tadilatlarının yapılacağını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2007 Çarşamba 12:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa aksoy IP: 88.248.249.xxx Tarih : 15.12.2007 15:06:36

okul bir eğitim yuvasıdır. okuldan düğün salonu olmaz düğün düğün salonunda yapılır. bu tür şeyleri ben çoruma yakıştıramıyorum.. sevgili meclis üyeleri