7
Mayıs
2024
Salı
ÇORUM

Ölülerin maaşını çekenler yakalandı

Çorum’da jandarma ekipleri ölen kişilerin yaşlılık maaşlarını ellerindeki vekaletname ile alan bin 500 kişiyi belirledi. 6 ay süren çalışmalar sonunda bu kişiler hakkında soruşturma başlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat Şubesi ekipleri, yaklaşık 6 aydır sürdürdükleri çalışma sonunda devletin kasasından haksız kazanç elde eden kişileri ortaya çıkardı. Jandarma ekipleri yaptığı araştırmada, 3 ayda bir 225 YTL ile 440 YTL arasında yaşlılık ve özürlü aylığı almaya hak kazananların paralarını çıkardıkları vekaletname ile bankadan çekenleri mercek altına aldı. Yapılan araştırma Çorum merkeze ve ilçelerine bağlı 130 köyde, maaşları vekaletname alınan bin 500 kişinin ölmüş olduğu belirlendi. Bin 500 kişinin, ölen yaşlı yakınlarının maaşlarının kesilmesi için yetkili makamlara bildirimde bulunmadığı ve maaşları almaya devam ettiği anlaşıldı. Konuyla ilgili hazırlanan dosyaların Çorum Cumhuriyet Savcılığı’na teslim edileceği belirtildi.

2022 Sayılı Kanuna göre muhtaç olmak koşulu ile, 65 yaşını doldurmuş yaşlılar ile 18 yaşından büyük Özürlüler ve Kanunen bakmakla yükümlü olunan 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunan Türk vatandaşlarına aylık bağlanıyor.

Hürriyet internet
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2006 Çarşamba 13:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?