8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Omurga cerrahisinde yeni sistem

Omurga cerrahisi alanındaki yeni bir uygulama, Çorum'daki bir hastanın ameliyatında kullanıldı. 5 Türk ve 2 İngiliz doktorun katıldığı ameliyatta hastanın omurgasının içerisine yapay disk yerleştirildi.

Tekniğin Türkiye'de ilk kez Çorum'da uygulandığı belirtilirken, ameliyat Hasan Paşa Devlet Hastanesi'nde görevli Beyin Cerrahi Uzman Doktor Şahatayi Şahin başkanlığında gerçekleşti. Mehmet Ali Söğütlü isimli hastanın omurgasına disk yerleştirilmesini kapsayan operasyona; İngiltere'den Dr. Lex R. Giltaij, Dr. Peter Vitke ile Türkiye'den Dr. İbrahim Özdemir, Dr. Cafer Özten, Dr. Naki Keleş ve Dr. Mehmet Taşkoparan katıldı.

İngiltere'den gelen doktorlar, ameliyat sırasında disk hakkında doktorlara bilgi verirken, ameliyatın başarıyla tamamlandığı, yeni sistemin etkili olması halinde Çorum'da birçok hastada uygulanacağı belirtildi.

Ameliyata katılan Dr. Lex R. Giltaij, bu sistemi Avrupa'da çok fazla uyguladıklarını ve başarılı sonuçlar aldıklarını belirterek, hastaya takılan diskin hastanın hareket kabiliyetini artırdığını ve hastayı rahatlatarak, sağlığına kavuşturacağını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2007 Perşembe 16:57:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?