2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Organ bağışı yine hayat kurtaracak

Çorum'da, geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Yıldırım'ın (56) organları 9 kişiye umut ışığı oldu. 

Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Başpınar beldesinde çiftçilik ile uğraşan ve beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Yıldırım'ın organları çocukları tarafından bağışlandı. 

Başpınar'daki evinde bir anda rahatsızlanarak beyin kanaması geçirdiği tespit edilen 3 çocuk babası Mehmet Yıldırım, ilk olarak Osmancık Devlet Hastanesi'ne oradan da Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Yıldırım'ın organlarının bağışlanması için Çorum Organ ve Doku Bağış Koordinatörü Doktor Remziye Yılmaztürk, şehir dışında bulunan çocuklarına ulaşarak organ bağışı teklifinde bulundu. Organ bağışının önemini anlatan Dr. Yılmaztürk, olumlu cevap almasının ardından Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Daire Başkanlığı'na ulaşarak Yıldırım'ın tahlillerini Ankara'ya gönderdi. 

Ankara'da organ nakli için bekleyen 9 kişinin dokularının tutması üzerine Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli uzman bir ekip, gece saatlerinde Çorum'a geldi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından Mehmet Yıldırım'ın iki böbreği, göz korneaları, karaciğeri ve 4 kalp kapakçığı alınarak ambulansla Ankara'ya götürüldü.
Mehmet Yıldırım'ın böbreklerinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, kalp kapakçıkları, karaciğer ve göz kornealarının ise Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yatan hastalara nakledileceği ifade edildi. 

Babasının organlarını bağışlama kararı alan Recep Yıldırım, Çorum Organ ve Doku Bağış Koordinatörü Doktor Remziye Yılmaztürk'ün kendilerine ulaşarak, babalarının organlarını bağışlamak isteyip istemediklerini sorduğunu ve ailece görüşerek organları bağışlama kararı aldıklarını söyledi. 

Babasının organları ile insanların sağlığına kavuşmasından memnuniyet duyacaklarını belirten Recep Yıldırım, "Babamın organları ile birkaç kişi yeniden hayat bulacak. Herkesi organ bağışı konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum" diye konuştu. 

Mehmet Yıldırım'ın damadı Ahmet Özgönül ise babalarının organlarını bağışlayıp bağışlama konusunda karar vermeye çalışırken, bir gün kendilerinin de organ bağışına ihtiyaç duyacaklarını düşünerek organ bağışı kararı aldıklarını söyledi.
Ahmet Özgönül, "Babam hoş görülü, insanları seven kendi halinde iyi bir insandı. Bugün onun organları ile birkaç kişi hayata dönecek. Ben herkesi organ bağışı konusunda daha duyarlı olmaya çağırıyorum. Unutmayalım ki, bir gün bizim de bir organ ihtiyacımız doğabilir" dedi. 

Mehmet Yıldırım'ın organlarının bağışlanmasını sağlayan Çorum Organ ve Doku Bağış Koordinatörü Doktor Remziye Yılmaztürk, Çorum'da organ bağışına çok sıcak bakıldığını belirterek, "Beyin ölümü gerçekleşen hastalarımızın yakınlarını organ bağışı konusunda ikna etmeye çalışıyoruz ve Çorum'da bağış konusunda önemli mesafe katettik. Bu yıl ikinci defa organ bağışı yapılması sağlandı" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Mart 2008 Cuma 10:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?