3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Organları 5 kişiye hayat verecek

Çorum'da dün beyin kanaması geçiren ve kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen bir kadının organları, 5 kişiye nakledilecek.

Alınan bilgilere göre, dün öğle saatlerinde evinde beyin kanaması geçiren Nebahat Nurcihan Karakaşlı (50), ailesi tarafından Çorum Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan evli ve 2 çocuk annesi Karakaşlı'nın, akşam saatlerinde beyin ölümü gerçekleşti.

Çorum Organ ve Doku Bağış Koordinatörü Doktor Remziye Yılmaztürk, işi gereği Ankara'da olan Nebahat Nurcihan Karakaşlı'nın eşi Mehmet Karakaşlı'ya ulaşarak, organ bağışı teklifinde bulundu. Organ bağışının önemini anlatan doktor Yılmaztürk, olumlu cevap almasının ardından Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Nakli Hizmetleri Daire Başkanlığına ulaşarak, Karakaşlı'nın tahlillerini Ankara'ya gönderdi.

Organların nakledileceği uygun hastaların belirlenmesinin ardından Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) görevli uzman bir ekip, askeri helikopterle gece Çorum'a geldi. Yaklaşık 4 saat süren ameliyatın ardından Nebahat Nurcihan Karakaşlı'nın 2 böbreği, 2 göz korneası ve karaciğeri alındı. Beş kişilik ekip, Komando Tabur Komutanlığında bekleyen askeri helikopterle Ankara'ya döndü.

Karakaşlı'nın bir böbreği Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, diğer böbreği Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, karaciğer ve göz korneaları ise GATA'da bekleyen 3 ayrı hastaya nakledilecek.

AA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 13:36:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?