5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Organlarıyla hayat verdi

ORGANLARIYLA 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ

Çorum'da geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen 38 yaşındaki bir kişinin organları 6 kişiye hayat verdi.

O.K.(38) geçtiğimiz günlerde Ortaköy karayolu üzerinde motosikletiyle kaza yaptı. Kazada ağır yaralanan O.K. Çorum Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alınan O.K.'nin dün gece beyin ölümü gerçekleşti.

Bunun üzerine Çorum Devlet Hastanesi Organ Bağışı Koordinatörü Dr. İnanç Özel, O.K.'nin yakınları ile organ bağışı için bir görüşme yaptı. Kendi arasında görüşen aile fertleri organ bağış kararı almasının ardından Sağlık Bakanlığı Organ ve Doku Kurulu ile iletişime geçildi.

Dün gece 23.30 sıralarında Doç. Dr. Şinasi Sevmiş başkanlığında 3 ayrı ekip Çorum'a geldi. Çorum Devlet Hastanesi ameliyathanesinde gerçekleştirilen operasyonla beyin ölümü gerçekleşen O.K.'nin kalbi, karaciğeri, sol böbreği, 2 korneası, ve pankreası alındı. Yaklaşık 5 saat süren operasyonun ardından O.K.'den alınan organların Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi ve Başkent Üniversitesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği bildirildi.

O.K.'nin cenazesi bugün gözyaşları arasında Çorum'da toprağa verildi.

ORGANLARIYLA 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ
ORGANLARIYLA 6 KİŞİYE HAYAT VERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2010 Perşembe 17:20:04
Güncelleme :29 Temmuz 2010 Perşembe 18:00:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?