8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Örnek bebek emzirme merkezi

Sağlık Bakanlığı tarafından Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi pilot bölge seçilerek burada hizmete konulan Bebek Emzirme ve Danışma Merkezi, Türkiye'ye örnek oldu.


Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Erdal Orhanoğlu, pilot bölge seçilerek uygulamaya konulan Bebek Emzirme ve Danışma Merkezi biriminin yapılan denetimler sonunda çalışmalarının örnek oluşturduğu için, Türkiye'deki tüm hastanelerde uygulanmasına karar verildiğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı'nın Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde oluşturulan Bebek Emzirme ve Danışma Merkezi'nin uygulama yöntemlerinin çok beğenildiğini ifade eden Erdal Orhanoğlu, "Hastanemiz Türkiye'ye örnek oldu ve tüm hastaneler bu uygulamadan faydalandırılacak. Amacımız, tüm annelerin çocuklarına daha iyi bakmaları. Çocuklar için hayati önem taşıyan anne sütünün iyi alınmasını sağlamak amacıyla kurulan birimin başarısı bizleri sevindirdi" dedi.

UYGULAMA KAPSAMINDA YAPILANLAR
Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'ne gelen hasta ve yakınlarının işlemlerini kolayca yapabilmesi için hastane koridorlarının tabanına yön çubukları çizildi. Her bölüme ayrı bir renkle çizilen yön çizgileri ile işlem yapmak isteyen vatandaşlar, çizgileri takip ederek işlemlerini kolayca yaptırma imkanı buluyor. Başhekim Erdal Orhanoğlu, "Bir örneğini daha önce Almanya'da bir hastanede görmüştüm ve hastalar için gerçekten de çok kolay işlem yaptırma imkanı sağlayan bir uygulamaydı.

Hasta ve yakınları, işlemlerini yaptıracağı yeri bulabilmek için belirtilen çizgileri takip etmeleri halinde yerlerini kolayca bulabiliyorlar. Amacımız, hastaların nerede ne işlem yapacağını aramak yerine yön çizgileri ile işlemlerini daha kolay yapmalarını sağlamak" diye konuştu.


Çorum Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi bünyesinde modern kan merkezi, acil servis binası, laboratuarlar, konferans salonu, her doktora özel bir muayenehane yapılarak hastanenin çehresi değiştirildi. Başhekim Orhanoğlu, doğum hastanesinin arkasında bulunan ve ambulansların park yaptığı alana modern acil servis binası ve kan merkezi yaptıklarını, birinci katta bulunan laboratuarların ve yemekhanenin zemin kata indirildiğini söyledi. Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nin en büyük
eksikliklerinden biri olan acil servisin yapılmasıyla hastane olarak çok rahatladıklarını anlatan Erdal Orhanoğlu, hastane bünyesinde bulunan çocuk poliklinik sayılarının arttırıldığını ve daha çok hastaya bakma imkanı bulduklarını kaydetti. Erdal Orhanoğlu, "Mevcut acil serviste ihtiyaca cevap vermekte zorlanıyorduk, yeni yapılan acil servis ile hem daha fazla hastaya bakma imkanı bulduk, hem de acil olarak gelen hastalara en kısa sürede rahat bir ortamda müdahale etme imkanını yakaladık" ifadelerini
kullandı. Erdal Orhanoğlu, acil servisin yanında yeni laboratuarlar yaptıklarını belirterek, artık gelen acil hastalara anında müdahale edildiğini ve tahlil sonuçlarının da aynı yerde yapıldığını ifade etti.


Başhekim Opr. Dr. Erdal Orhanoğlu, hastaneye dünya standartlarında bir yoğun bakım ünitesi kurduklarını belirterek, "Hastanemiz bünyesine çocuk acil servis ünitesini açacağız. Böylelikle hastanemiz, ilçe ve çevre illerden gelen hastalarla birlikte yaklaşık 1 milyon hastaya bakma imkanına kavuşacak. Hastanemizde oluşturulan çocuk bakım ünitesi, büyük bir ihtiyacı karşılayacak" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Temmuz 2007 Cuma 02:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
SADIK TOP IP: 88.242.5.xxx Tarih : 28.07.2007 01:28:54
Bir çorumlu olarak böyle haberleri bodrumdan okumak gurur verici,başta başhekim erdal beyi ve bütün sağlık çalışanlarını kutlarım.umarım bu başarı diğer illerdede olur.BODRUMDAN bütün halkıma selamlar.