30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Örnek meyve bahçesinde hasat

Çorum'un İskilip Kaymakamlığı tarafından oluşturulan örnek meyve bahçesinde hasat dönemi başladı.

Elma hasadına başlayan Kaymakamlık, verimden son derece memnun.
İskilip Kaymakamlığı'nca kurulan örnek meyve bahçesinde yetişen meyveler ilçede kurulan tezgahlarda vatandaşlara satılmaya başladı. Örnek meyve bahçesinde yetişen meyvelere vatandaş hem fiyatı hem de lezzeti bakımından yoğun ilgi gösteriyor.


Kaymakam Mehmet Yılmaz, bodur elma, organik domates, erik, kiraz, çilek ve benzeri meyvelerin yetiştirildiği örnek meyve bahçesinde ürün almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. İskilip Kaymakamlığı olarak meyvecilik alanında önemli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Kaymakam Yılmaz, merkez ve köyler olmak üzere ilçe genelinde 200 bin çilek fidesi diktiklerini söyledi.


İlçede meyve yetiştiriciliğini en üst noktaya çıkarmak için çalışmaların devam edeceğini dile getiren Yılmaz, meyve yetiştiriciliği konusunda teknik bilgi ve destek almak için gelen üreticilere her konuda destek olduklarını açıkladı.


Kaymakam Yılmaz tarafından başlatılan ve ilçe ekonomisine önemli bir katkı sağlaması hedeflenen çilek üretimi projesi çevrede bulunan diğer ilçelerin de dikkatini çekmeye başladı. İskilip'e komşu ilçeler Kaymakamlık'la irtibata geçerek çilek üretimi hakkında bilgi almaya başladı. Kaymakam Yılmaz, İskilip'in bölgenin çilek merkezi olacağını kaydetti.


Örnek meyve bahçesinde yetiştirilen meyvelerin tamamen organik olduğunu söyleyen Yılmaz, öncelikli amaçlarının organik tarımı yaygın hale getirmek olduğunun altını çizdi. Yılmaz, "Öncelikle insanlara organik tarımı doğru anlatabilmek gerek. Üretimi çoğaltabilmek için üretimde kimyasal katkılar kullanılmaya başlandı.

Ancak zamanla bu maddelerin kansere sebep olduğu anlaşıldı ve organik tarıma yönelme başladı" şeklinde konuştu. Organik ürünün hem daha sağlıklı hem daha lezzetli olduğunu belirten Yılmaz,
"Ürünlerimizi tüketir iken temizliğine güveniyoruz. Ürünlerimizin herhangi bir yabancı maddeden etkilenmemiş olması bizi rahatlatıyor. Vatandaşlarımıza daha güvenilir ve sağlıklı ürün sunmanın rahatlığı içerisindeyiz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 19:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?