9
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Osmancık terörü lanetledi

Çorum'un Osmancık ilçesinde sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen terörü protesto mitingine katılım yoğun oldu.


Dün eski Hükümet Konağı önünde başlayan teröre tepki yürüyüşü, Sahil Park'ta sona erdi. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehitler için dua okundu. Osmancık Belediye Başkanı E. Serdar Kurşun, yaptığı konuşmada, "Bugün PKK denen illet, tarihten gelen topyekun düşmanlığın bir eseridir. Osmanlı döneminden kalan 24 parçadan bir parça olduğumuz halde, canlılık çekirdeğinin içinde bulunan bu vatanın canı çıksın diye bütün dünyadaki düşmanlarımız, bizden zaman zaman tokat yemiş düşmanlarımız, sürekli bir yara oluşturalım ve bu yarayı sürekli kaşıyarak kanatalım diye bugün bu PKK illetini başımıza bela ettiler.

Geçmişte yedikleri Türk tokatlarının acısını bugün çıkarmaya çalışanlar, geçmişte nasıl hayal kırıklığına uğradılarsa bugün de hayal kırıklığına uğrayacaklardır. PKK dediğimiz bu illet, buzdağının üstte görünen kısmıdır. Altta bu milletten korkan, bu milletten çekinen, bu millete düşman, bu milletten korku ve endişe içinde yaşayan bütün bir yedi düvel vardır. Geçmişte de bunun örneklerini gördük" dedi.


Yapılan konuşmanın ardından İlçe Müftüsü Vacip Devrez'in okuduğu duaya kalabalı hep bir ağızdan "Amin" dedi. Mitingde, bir kadının ve yarlı bir kişinin taşıdıkları "Bizi de askere alın" yazılı pankart dikkat çekti. Bu arada, şehitler için Beyler Çelebi (Büyük) Camii'nde mevlit okunacağı belirtildi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 23:04:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gamze.b IP: 89.49.236.xxx Tarih : 16.11.2007 17:14:02

iyi etmisler gecenlerde cumartesi günü,yani almanya stuttgarta pkk lilar yürüdü 600 kisiydiler.sonrada pazar günü de 2000 türk yürüdü.TERÖRÜ LANETLIORUZ.SEHITLER ÖLMEZ VATAN BÖLüMEZ EZAN DINMEZ BAYRAK INMEZ.