5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Osmancık'a dev tesis

OSMANCIK'A DEV TESİS

Çorum'un Osmancık ilçesinde pirinç fabrikalarının yer alacağı ve ilçeye özgü ürünlerin sergileneceği dev bir tesis kurulması için çalışma başlatıldı.

D-100 Karayolu üzerine kurulması planlanan tesis 5 bin kişiye hitap edecek. Tesiste ayrıca 4 pirinç fabrikası ile leblebi ve pirinç satış merkezleri bulunacak.

Kurşunoğlu Yapı Ltd. Şti. tarafından projesi çizdirilen kompleksin inşaatına önümüzdeki günlerde başlanması bekleniyor. Proje çizim aşaması biten ve 44 dönüm üzerine kurulacak olan dev tesis içinde; 4 pirinç fabrikası, pirinç ve leblebi satış fuarı, restaurant, yerel ürünler, hediyelik eşya satış mağazası ve camii yer alacak.

Günlük ortalama 2 bin araç kapasiteli otoparkın da bulunacağı dev tesiste yaklaşık 250 kişiye istihdam oluşturulması düşünülürken, leblebi ve pirinç satış fuarı içinde yer alacak olan reyonların metrekare üzerinden girişimcilere kiralanması planlanıyor.

Kurulması planlanan pirinç fabrikaları ve satış fuarının 250 kişiye istihdam sağlamasının yanı sıra Osmancık'a dışarıdan sıcak para girişini de artıracağı ve ilçenin kalkınmasında ve dışarıya açılımında önemli rol üstleneceği belirtildi.

OSMANCIK'A DEV TESİS
OSMANCIK'A DEV TESİS
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 17:37:04
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 17:51:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?