3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Osmancıklı iş adamları dernekleşti

Çorum'un Osmancık ilçesinde istihdamı artırarak işsizlik oranını düşürmek amacıyla, Osmancıklı İşadamları Derneği (OSMİAD) kuruldu.
Çorum Valisi Mustafa Toprak, Org. Ahmet Çörekci Caddesi üzerinde faaliyet gösterecek olan derneğin açılışında, sivil toplum örgütlerinin, insanlar arasındaki birlikteliği ve dayanışmayı arttırdığına dikkat çekerek, bu tür oluşumların Türkiye'nin yararına olduğunu vurguladı.


SİAD'ların, istihdamın sağlanmasında ve sanayinin gelişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden Toprak, ''Osmancık ilçemizde böyle bir derneğin kazanılması son derece memnuniyet verici bir hadisedir. İstihdamın sağlanmasında ve sanayinin gelişmesinde rol oynayan SİAD'lar önemli bir görev yükleniyorlar. Osmancık'ta böyle bir sivil toplum kuruluşunun kurulmasında emeği geçenleri kutluyorum ve memlekete hayırlı olmasını diliyorum'' diye konuştu.
OSMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Fikri Sağlam da ilçedeki istihdamı artırarak işsizlik oranını düşürmeyi amaçladıklarını söyledi. İlçeye yatırım gelmesi için çaba göstereceklerini dile getiren Sağlam, şunları kaydetti:


''Birlikte ortak bir noktada buluşup, üretime dayalı gelişmiş iş sahalarının oluşturulmasını sağlamak amacındayız. Önemli sanayi kuruluşlarının ilçemizde kurulmasını sağlayarak, Doğu'yu ve Karadeniz'i batıya bağlayan bir geçiş noktasında olma özelliğinden faydalanmak istiyoruz. Son derece modern bir şekilde düzenleme yaptığımız dernek büromuzda Osmancıklı iş adamlarımızın her türlü sıkıntılarının aşılmasında ve iş dünyası ile ilgili gelişmelerin paylaşılması noktasında fikir alışverişi içinde olacağız.''


Konuşmaların ardından dernek merkezinin açılışı gerçekleştirildi. Buradaki törene Vali Mustafa Toprak'ın yanı sıra Osmancık Kaymakamı Mustafa Harputlu, Osmancık Belediye Başkanı Serdar Kurşun, siyasi partilerin ilçe başkanları ve iş adamları katıldı

A.A
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 13:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?