30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Osmancıklılardan kan bağışına ilgi

OSMANCIK'TA KIZILAY KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Çorum'un Osmancık ilçesinde Kızılay tarafından düzenlenen kan bağışı kampanyasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Kızılay Derneği Osmancık şubesi ile Kızılay Genel Merkezi İç Anadolu gezici kan alma ekibi tarafından yürütülen kan bağışı kampanyasına Osmancıklılar yoğun ilgi gösterdiler.

Ankara Kızılay Genel Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Ayça Kurt'un koordinatörlüğünde Kızılay Derneği Osmancık Şube Başkanı Mustafa Boyacı ve Başkan Yardımcısı Abdullah Keskin tarafından yürütülen kampanyada, 1 doktor, 3 hemşire görev alıyor.

Sabah saat 10.00'da başlayarak akşam saat 17.00'de sona eren kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösteren vatandaşlardan ilk günde 70 ünite kan bağışı yapıldı. İkinci gün yapılacak olan kampanya Hitit Üniversitesi Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu'nda gerçekleştirilecek. Meslek yüksekokulunda saat 10.00'da başlayacak kampanyada, kan bağışının önemini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra 18 yaşını geçmiş olan öğrencilerden kan vermek isteyenlerden kan bağışı alınacak.

Kampanya hakkında bilgi veren Kızılay Genel Merkezi Kan Bağışı Kazanım Uzmanı Ayça Kurt, "Kızılay İç Anadolu gezici kan alma ekibi olarak il ve ilçeleri gezerek kan bağışı yapan vatandaşlardan, muhtemel bir felaket anında ihtiyaç sahibi hasta vatandaşlarımıza kullanılmak üzere elimizde kan bulunması amacıyla kan topluyoruz. Osmancık'tan son derece memnunuz" dedi.

Osmancık'ta düzenlenen kan bağışı kampanyasında Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından 2007 yılında 87, 2008 yılında ise 49 ünite olmak üzere toplam 136 ünite kan bağışı yapıldığını hatırlatan Ayça Kurt, "Sağlıklı bir insan 3 ayda bir olmak üzere yılda 4 defa kan verebilir. Donörlerden alınan kanlar analiz edilerek ihtiyaç sahiplerine ve hastanelere veriliyor. Son zamanlarda en büyük sıkıntımız domuz gribi dolayısıyla vatandaşlar tedirgin olduğu için kan vermeye soğuk bakıyorlar. Vatandaşın tedirgin

olmasını gerektiren hiçbir durum yoktur. Ekibimiz en ince detaylara kadar testleri yapıyor. Vatandaşın domuz gribi tedirginliğinden kan bağışı tamamen kesilme noktasına kadar geldi. Bu sebeple hastalara kan bulunamadığından, hastanelerde acil durumdaki vatandaşlar arasında can kayıpları yaşanıyor. Kan bağışı yapacak vatandaşlarımızın kan bağışı konusunda aşırı tedirgin olmasını gerektiren bir durum yoktur" şeklinde konuştu.

OSMANCIK'TA KIZILAY KAN BAĞIŞI KAMPANYASI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 11:24:00
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 15:00:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?