3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Osmancık'ta çekirge istilası

Çorum'un Osmancık İlçesi'ne bağlı Sütlüce Köyü çekirge istilasına uğradı.

Çekirgelerin yaklaşık 20 hektarlık ormanlık alana ve 10 hektarlık ekili tarım arazisine zarar verdiği belirtildi. Osmancık İlçe Tarım Müdürü Emin Keklik, çekirgelerle ilaçlı mücadelenin başlatıldığını söyledi.

Osmancık İlçesi'ne 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sütlüce Köyü’nde 10 gün önce başgösteren çekirge istilası nedeniyle bölgedeki ağaçlar kurudu, tarım arazilerinde ürün kalmadı.

Köydeki 20 hektarlık ormanlık alandaki ağaçların yapraklarını yiyen çekirgeler, 10 hektarlık tarım arazisine de büyük zarar verdi.

Osmancık İlçe Tarım Müdürü Emin Keklik, çekirgelerle ilaçlı mücadele başlattıklarını belirterek, “Ormanlık alanda görülen çekirgeler normal göç eden çekirgeler değil. Bölgede var olan çekirgeler, üreme dönemlerinde yeterli mücadele yapılmayınca hızla çoğaldı. Yiyecek bulmak için de ormanlık alanlara ve tarım alanlarına akın ettiler. Şu an gerekli çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Osmancık Kaymakam Vekili ve Kargı Kaymakamı Oktay Çağatay da, çekirgelerle mücadele için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı’yla irtibata geçip ek ilaç istediklerini ve ilaçlı mücadelenin sürdüğünü söyledi. Sütlüce Köyü Muhtarı Satılmış Aktaş da, çekirgelerin köy halkını peşiran ettiğini, tarım arazilerinde ürün kalmadığını devletin kendilerine sahip çıkmasını istedi.

.
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2008 Çarşamba 15:58:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?