2
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Osmancık'ta kaza: 2 ölü

Çorum'un Osmancık ilçesinde sabaha karşı yoğun sisten dolayı bölünmüş yolu fark edemeyerek ters yöne giren bir otomobil, karşı yönden gelen otobüsle kafa kafaya çarpıştı. Yolcu otobüsünün altında kalarak sürüklenen otomobilde bulunan baba ve oğul olay yerinde hayatını kaybetti.

Sabah saat 05.30 sıralarında meydana gelen kazada, hastalanan babası için Çankırı'dan Çorum'un Osmancık ilçesine gelen emekli uzman çavuş Hüseyin Çelik, babasını Ankara'ya götürmek isterken yoğun sis ve yön levhaları bulunmayan D-100 Karayolu'nda ters yöne girerek yolcu otobüsü ile çarpıştı. Kazada otomobilde bulunan 2 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Çorum'un Osmancık ilçesine bağlı Tekmen köyünde oturan Ahmet Çelik (74), dün gece aniden rahatsızlanınca yakınları tarafından köye çağırılan ambulansla Osmancık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Daha sonra Çankırı'da bir özel güvenlik şirketinde çalışan emekli uzman çavuş olan Kemal Çelik'e (45) babasının hastalandığı bildirildi. Bunun üzerine Çorum'a gelen Kemal Çelik, ilk müdahalesi yapılan babasını alarak 18 DN 455 plakalı otomobil ile Ankara'ya gitmek üzere yola çıktı.

Osmancık Devlet Hastanesi'nden ayrıldıktan kısa süre sonra ilçe merkezindeki Ergenekon Caddesi'nden D-100 Karayolu'na giriş yapmak isteyen Kemal Çelik idaresindeki otomobil, yoğun sis ve yolda giriş yönlerini gösteren yön levhalarının bulunmaması nedeniyle ters yöne girdi. Osmancık-Tosya yolunda yaklaşık 500 metre kadar ters yönde ilerleyen otomobil, İstanbul'dan Tokat'a gitmekte olan Şahap Karacaoğlu (60) yönetimindeki 60 AH 705 plakalı yolcu otobüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Çarpışma sonrası otobüs tarafından yaklaşık 100 metre sürüklenen otomobil hurdaya dönerken, otomobil sürücüsü Kemal Çelik (45) ile babası Ahmet Çelik (74) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza ihbarını alan trafik ekipleri D-100 Karayolu üzerinde oluşan yoğun sis nedeniyle başka bir kazaya sebebiyet vermemek için güvenlik tedbiri aldıktan sonra olay yerine gelen Cumhuriyet savcısı tarafından yapılan incelemenin ardından araçta sıkışan baba-oğulun cesetleri çıkartılarak Osmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazada hayatını kaybeden baba-oğulun cesetleri yapılan otopsinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edilirken, otobüs yolcuları ise bir dinlenme tesisinde bekletildikten sonra ilçeye gelen başka otobüs ile Tokat'a gönderildi.
Trafik kazasıyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 16:26:17
Güncelleme :23 Kasım 2011 Çarşamba 16:44:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?