4
Mayıs
2024
Cumartesi
ÇORUM

Osmancık'tan Pakistan'a yardım eli

OSMANCIK'TAN PAKİSTAN'A YARDIM ELİ

Pakistan'daki selzedelerin yaralarını sarmak amacıyla Çorum'un Kızılay Osmancık Şube Başkanlığı tarafından yardım kampanyası başlatıldı.

Org. Ahmet Çörekçi Caddesi Saat Kulesi Meydanı'nda Pakistan'a yardım bürosu açan Kızılay, ilçenin yardımlarını Pakistan'a ulaştıracak.

Kızılay Osmancık Şubesi Başkanı Mustafa Boyacı, Türk Kızılay'ının Pakistan'a yardım ulaştırmak için seferber olduğunu ve tüm yurtta yardım kampanyalarının başladığını açıkladı. Boyacı, Osmancık ilçesinde de Pakistan'a yardım etmek isteyen vatandaşların yardımlarını Kızılay aracılığı ile Pakistan'a gönderebileceklerini belirtti.

Osmancık halkını Pakistan'ın acılarını sarmak için duyarlı olmaya davet eden Boyacı, "Acılar paylaştıkça azalır, sevinçler paylaştıkça çoğalır. Dost ve kardeş ülke Pakistan'ın uğradığı sel felaketinde 2 bin insan öldü, 14 milyon kişi evsiz kaldı. Kurtuluş Savaşı'nda yanımızda olan, depremlerde acılarımızı sarmaya koşan dost ülkenin kardeş milleti Pakistan halkı için yardım kampanyası düzenlemiş bulunuyoruz. Yiyecek, giyecek, temizlik malzemesi olarak ihtiyaç içindeki insanlara yardımda bulunacağız.

Osmancık halkı olarak bu kampanyaya gerekli desteğin verileceğine inanıyor ve şimdiden yardım sever halkımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Boyacı, ilçe halkının fitre ve zekatlarını da Pakistan'a Kızılay aracılığı ile gönderebileceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 14:14:04
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 15:19:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?