3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Oto galeriler şehir dışına

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, oto galericilerin artık şehir içerisinde artık faaliyet göstermesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Oto Galericiler Derneği Başkanı Fahri Yandık ve yönetim kurulu üyeleri Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü ziyaret etti. Yandık, ziyarette Ankara yolu üzerinde bulunan oto galericiler sitesinde gelinen son nokta hakkında Başkan Külcü’ye bilgi verdi.

Sitenin tamamlandığını dile getiren Yandık, şehir içerisinde faaliyet gösteren galerici esnafının yeni siteye taşınmaya devam ettiğini söyledi. Yandık, artık şehir merkezinde yaya kaldırımlarına araç park edilmesi gibi ilkel görüntülerin yaşanmayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü de, belediye olarak bu konu ile ilgili düşüncelerinin net olduğunu belirterek, bunu değişik zamanlarda çeşitli platformlarda kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Türkiye’nin her alanda olduğu gibi sosyal yaşamda da her geçen gün farklılaştığının altını çizen Külcü, “Belediye olarak bu değişim ve dönüşüme şehri hazırlamakla yükümlüyüz.Oto galericilerle ilgili çalışmayı bu bağlamda değerlendiriyoruz. Biz bu tür işlerin bir arada topluca ve şehrin dışında yapılmasından yanayız. Bizden önce oto galericileri için düzenleme yapılmış. Traktörcüler için benzer düzenleme yaptık. Keresteciler için aynı çalışma içerisindeyiz. Demir, çimento satışı yapanları da şehir dışında bir alana taşıyacağız” dedi.

Şehir merkezindeki oto galericilerden şehir dışına taşınmaları için gerekli hazırlıkları yapmalarını isteyen Külcü, “Gerek inşaata başlandığı günlerde gerek sonraki süreçte bu çağrımı sürekli yaptık. Biz belediye olarak herhangi bir şart koşmaksızın bir ihbar göndermeksizin herkes hazırlığını yapıp gerekli adımı atsın. Şehrin dışına bir an önce gerçekleştirsin. Herkes bunu bekliyor. Kaldırımlarda özel ve satışını bekleyen araçları görmek istemiyoruz. Otopark için ayrılan şeritlerde de satacakları otomobilleri görmek istemiyoruz”

iha
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2012 Salı 16:52:44
Güncelleme :5 Haziran 2012 Salı 16:55:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?