30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Otomobil şebekesine darbe

Çorum'un Sungurlu ilçesinde ve Ankara'da yapılan operasyonda ağır hasarlı otomobillerin benzerlerini çalarak motor ve şasi numaralarını değiştirerek trafiğe sürdükleri iddia edilen 4 kişi'den 2'si tutuklandı.

Sungurlu'da bazı şahısların çaldıkları otomobillerin Yeni Sanayi Sitesi'nde M.U.'ya(35) ait kaporta tamirhanesinde motor ve şasi numaralarını değiştirerek tekrar piyasaya sürdükleri yönünde istihbarat alan Sungurlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir operasyon düzenlemişti.

Operasyonda işyeri sahibi M.U.(35) ile ortağı N.K.(27) ve otomobilleri Ankara'dan getirdiği öğrenilen H.Ç.(27) ile birlikte toplam 11 kişi gözaltına alınırken işyerinde otomobiller üzerinde yapılan incelemede 11 aracın motor ve şasi numaralarının değiştirildiği tespit edildi. Ele geçirilen otomobillerden 3 tanesi incelenmek üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Kriminal Laboratuarı'na gönderildi. Burada yapılan incelemede otomobilin motor ve şasi numarasının değiştirildiği öğrenildi.

Haklarında suç işlemek maksadıyla örgüt kurmak, otomobilleri çenç yapmak ve kar amaçlı satmak, sahtecilik suçlarından düzenlenen soruşturma evrakı ile mahkemeye sevk edilen zanlılardan M.U. ve Ankara'da şebekenin lideri olduğu ve otomobilleri temin ettiği ileri sürülen A.K. tutuklanırken, N.K. ve H.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2009 Pazartesi 23:39:08
Güncelleme :14 Eylül 2009 Pazartesi 23:43:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yusuf ARI IP: 88.228.241.xxx Tarih : 20.09.2009 09:39:25

Öncelikle kent habere teşekkür ediyorum vatandaşları bilğilendirdiginiz için yalnız şunu yazmak istiyorum mağdurlardan biriside benim 21 yıldır orman işl.müd. ğünde çalışıyorum dişimizden tırnagımızdan bogazımızdan keserek ve üzerine kredi alarak aldıgımız abalarımızı bir kaç kişinin  kurbanı oluyoruz buna el uzatacak yetkili yokmu bu nasıl işdir noter satışı alıyorsun temiz trafik plakasını alıyorsun temiz bunları yani pert olmuş bir aracı tekrar trafige nasıl sokuyorlarda bunlara dur diyen olmuyor bizler şimdi kimden hesap soracagız ve ayrıca çenç oldugunu bilmeden aldıgımız   arabalar hakkında kanuni soruşturma geçiriyoruz sanki arabaları biz çaldık şahsen ben önce adalete güvenmek istiyorum bilerek hiç kimse parasını bile bile sokaga atmaz ben ve benim gibi magdurların hakını önlerde tutmalarını yüce adaletden istiyorum bizlere yardımcı olmalarını istiyorum biz yanlış bir şeymi yaptık ben aracımı Sungurlu İnegazili köyü muhtarı Bekir PEKRİZ den aldım ve suçlu duruma düştüm bu arabaları satanlara öyle bir ceza vereceklerki bir daha böyle bir işe kalkışmasınlar sizlerden bu olayla ilgili yardımlarınızı yazılarınız ulaşabildigi yere kadar yetişmesini ve magdurların haklarını gazeteniz aracılıgı ile ilgili yerlere duyurmanızı istiyoruz şimdiden teşekkürler ediyorum saygılar ve hayırlı bayramlar diliyorum