5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Otopark sıkıntısı çözüm bekliyor

ALACA'DA OTOPARK SIKINTISI ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çorum'un Alaca ilçesindeki otopark sıkıntısı çözüm bekliyor. İlçe merkezindeki otopark sorunu trafik akışının yanı sıra yayalara da zor anlar yaşatıyor.

Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayan önemli bir kavşak konumunda olan Alaca'da yol kenarına park edilen araçlar trafiğin sağlıklı bir şekilde işleyişini engelliyor.

Hergün binlerce aracın trafiğe çıktığı ilçede geçici ve dar alanların dışında bir otoparkın olmaması şehir içi trafiğinde tıkanıklığa yol açıyor. Özellikle ilçe merkezinde, yol kenarları ve ara sokaklar park alanına dönmüş durumda.

Alaca'nın başlıca sorunları arasında yer alan trafik kargaşasının temelinde yatan otopark sıkıntısı gün geçtikçe daha çok hissediliyor. İlçede resmi tek bir otopark bulunmazken, vatandaşlar araçlarını Ankara Caddesi, Yozgat Caddesi, Tokat Caddesi ve Çorum Caddesi üzerine park etmek zorunda kalıyor.

Trafiğin sağlıklı bir şekilde işleyişini de sıkıntıya sokan bu durumdan çoğu esnaf vatandaş da şikayetçi. Şehir içinde trafik akışının aksamasının en önemli sorunları arasında araç fazlalığı ve otoparkın olmaması olduğunu ifade eden vatandaşlar, şehir içinde düzensiz otopark sorununun had safhaya ulaştığı düşüncesindeler.

Her geçen gün artan araç sayısı ve Akdeniz'i Karadeniz'e bağlayan önemli yolların ilçe merkezinden geçmesi sebebiyle trafiğin çok canlı olduğunu dile getiren vatandaşlar, yetkililerin bir an önce otopark sorununa çözüm üretmesini istediler.

ALACA'DA OTOPARK SIKINTISI ÇÖZÜM BEKLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 27 Mart 2010 Cumartesi 16:30:03
Güncelleme :27 Mart 2010 Cumartesi 17:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?