3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Özok İmam Hatip'lilerden özür diledi

4 yıl önce yaptığı bir konuşmada ''Bu ülkeye İmam Hatip Liseli başbakan yakışmıyor'' diyen Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Özdemir Özok, İmam Hatip liselilerden özür diledi. Özok, ancak yine ''Keşke bilimadamı veya profesör başbakanımız olsaydı'' dedi.

"Mesleğe Yeni Başlayan Avukatların Sorunları ve Çözüm Yolları" adlı toplantının son bölümüne katılan TBB Başkanı Özdemir Özok'a genç bir avukat 4 yıl önce yaptığı konuşmasını hatırlattı.

Avukat, "Bu ülkeye İmam Hatip Liseli başbakan yakışmıyor diyerek bizleri üzdünüz. Bende İmam Hatip Lisesi mezunu bir avukat olarak bu sözleri söyleyen başkanım olduğu için üzüldüm" dedi.

Kürsüye çıkan Özok, genç avukata cevap vererek 4 yıl önce söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını belirterek, İmam Hatiplilerden özür diledi.

10 Mayıs 2004 yılında Danıştay'ın kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmayı hatırlatan Özdemir Özok, İmam Hatip Lisesi mezunlarının İlahiyat fakültelerine gitmesi gerektiğini söyledi.

"Benim şahsi görüşüm"

TBB Başkanı, "Bu benim şahsi görüşüm. Söylediğim sözlerden dolayı özür diliyorum. Benim amacım İmam Hatip Liseli arkadaşları kırmak değildi. Çünkü, Allah neler yaratıyor, ne yetenekler yaratıyor. Recep Tayyip Erdoğan tam bir yetenek. Onun için İmam Hatip, devlet lisesi, Robert Koleji mezunu olmasının hiç önemi yok. Çünkü o farklı bir yetenek. Söylediklerim, benim eğitimle ilgili bir tahlilim" ifadesini kullandı.

Özok, "Ben Cumhuriyet'le doğdum, Cumhuriyet'le yaşadım. Pozitif bilim konusundaki hassasiyetimle ben 2004 Türkiye'sinde bir İmam Hatip Liseli Başbakan olmasın istemedim ve bunu içime sindiremedim. İmam Hatip Lisesi mezunu olan İlahiyat Fakültesi'ne gider benim şahsi düşüncem bu. O hak verilmiştir ama yasanın verdiği hak benim kafamdaki düşünceyi değiştiremez. Yine söylüyorum 2008 Türkiye'sinde keşke İmam Hatip Lisesi mezunu bir başbakan olacağına, bilimadamı veya profesör bir başbakan olsaydı" dedi.

cnntürk
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2008 Pazartesi 12:11:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?