20
Mayıs
2024
Pazertesi
ÇORUM

Palandöken Çorum'a geliyor

İl İl Türkiye'yi gezerek esnaf ve sanatkarların sorunlarını yerinde tespit eden Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken yarın Çorum'a geliyor.

Türkiye turu kapsamında yarın Çorum gelecek olan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Çorum'da düzenleyeceği istişare ve değerlendirme toplantılarında esnaf ve sanatkarların sorunlarını yerinde tespit edecek.

Göreve geldiği günden bu tarafa 51 ili gezdiğini, ikinci etap gezilerini 3 Temmuz'da Sivas'tan başlattıklarını ve her ilin farklı sorunları bulunduğunu dile getiren Palandöken, "Göreve geldiğim günden bugüne kadar birçok ile çeşitli nedenlerle gittim. Ancak, son zamanda oda ve birlik başkanlarımızdan gelen yoğun istek üzerine sorunları ve çözüm yollarını yerinde görüp incelemek için uzman ve teknik ekibimizle birlikte il il Türkiye'yi yeniden gezip sorunları yerinde tespit ediyoruz. Bu gezilerimizde her ilin Başkanlar Kurulu ile ayrı ayrı toplantılar yapıp, esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızı da iş yerlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceğiz" dedi.

İlk etap gezilerine Tekirdağ ilinden başladıklarını ve 50 ile gittiklerini belirten Palandöken, "İkinci etap gezimizi 3 Temmuz'da Sivas'tan başlattık ve bugüne kadar 51 ilimizin esnaf temsilcileri ile yerinde görüşüp sorunlarını dinledik. Cuma günü Çorum ve Tokat'a yapacağımız gezi ile ikinci etap gezilerimizi devam ettireceğiz. Her iki ilimizde ayrı ayrı Başkanlar Kurulu'nu toplayıp, istişare ve değerlendirme toplantıları yapacağız. Bu toplantılarda son ekonomik krizde yaşanan sıkıntılar ve esnafımızın

durumu masaya yatırılacak. Teşkilatlarımız ve esnafımızla yerinde yapacağımız görüşmeler sonrasında tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini daha sonra Ankara'da değerlendirip, hükümet yetkililerine ileterek en kısa zamanda sorunları çözme yoluna gideceğiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2009 Perşembe 16:37:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?