5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Pancar alım kampanyası başladı

ÇORUM ŞEKER FABRİKASI'NDA PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI

Çorum Şeker Fabrikası, düzenlenen törenle 2010-2011 yılı pancar alım kampanyasına başladı.

Şeker Fabrikası Müdürü Cumhur Mehmet Demirtaş, bu yıl 639 bin ton pancar işleneceğini belirterek, 96 bin ton kristal şeker, 27 bin ton melas ve 179 bin ton yaş pancar posası üretiminin planlandığını söyledi.

Bu yıl fabrikanın pancar ihtiyacının 5 ile bağlı 17 ilçenin 202 köyünde 5 bin 255 çiftçi tarafından karşılanacağını dile getiren Demirtaş, geçen yıla göre pancar eken köy sayısında 17, çiftçi sayısında bin 11 adet artış olduğuna işaret ederek, fabrikada 2009 yılına göre bu yıl 190 bin 800 ton daha fazla pancar işleneceğine dikkat çekti.

Demirtaş, "96 gün sürmesi planlanan kampanyanız süresi içerisinde 84 yıllık bilgi birikimine sahip Türk Şeker çalışanları yeni teknolojilere ulaşarak, dünya piyasalarındaki yerini geliştirerek ve şeker üretimindeki istikrarını koruyarak hizmetine daha büyük bir şevkle ve ulu önderimiz Atatürk'ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefine ulaşma yolunda görevlerini yapmaya devam edecektir" dedi.

Vali Nurullah Çakır ise, insanoğlu varolduğu müddetçe sağlık, eğitim, sanayi gibi hizmet sektörlerinin varolacağını söyledi. Klasik un değirmenlerinden gelen Çorum sanayisinin Türkiye'ye model olduğunu dile getiren Vali Çakır, hiçbir zaman Çorum'un kendi dinamiklerini göz ardı etmediklerini kaydetti. Vali Çakır, insanların dün sadece alaylı bir şekilde olaylara bakarken bugün içinde bulundukları sektörün geleceğini planladığını sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından bu yıl fabrikaya ilk ürünü getiren 6 çiftçiye çeşitli hediyeler verildi. Tören Vali Çakır ve beraberindekilerin fabrikayı gezmesi, kurban kesimi ve duanın ardından sona erdi.

Çorum Şeker Fabrikası'nda kampanya törenine Garnizon Komutanı J. Alb. Hakan Saraç, Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Şeker İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Sefer Kahraman ve pancar üreticileri de katıldı.

ÇORUM ŞEKER FABRİKASI'NDA PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI
ÇORUM ŞEKER FABRİKASI'NDA PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI
ÇORUM ŞEKER FABRİKASI'NDA PANCAR ALIM KAMPANYASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 22:12:03
Güncelleme :16 Eylül 2010 Perşembe 16:46:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?