8
Mayıs
2024
Çarşamba
ÇORUM

Pancar alım kampanyası başladı

Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'ye bağlı Çorum Şeker Fabrikası'nda, 17. dönem pancar alım kampanyası başladı.

Pancar alım kampanyası dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Çorum Şeker Fabrikası Müdürü Orhan Bahtiyar, 1991 yılında işletmeye açılan ve Türkiye'nin kamuya ait en büyük 5 fabrikasından biri olan Çorum Şeker Fabrikası'na 8 Ziraat Bölge Şefliği ile 8 pancar alım merkezinin bağlı bulunduğunu söyledi. Geçen yılki kampanya döneminde 465 bin ton şeker pancarının işlendiğini ve 63 bin 205 ton kristal şeker, ayrıca 20 bin ton melas ile 124 bin ton yaş pancar posası elde edildiğini ifade eden Bahtiyar, bu yılki kampanya döneminde 402 bin ton şeker pancarı işlenerek 57 bin ton kristal şeker, 16 bin ton melas, 110 bin ton da yaş pancar posası üretileceğini kaydetti.

Çorum Vali Mustafa Toprak ise, kampanya döneminin sorunsuz bir şekilde geçeceğine inandığını ifade etti. Vali Toprak, daha sonra ürünü ilk fabrikaya getiren Bozbağa köyünden Nihat İlci'nin traktörü ile tartısını yaparak. ürünü teslim aldı. Fabrikaya ilk ürünü ulaştıran Nihat İlci, ürünü ikinci getiren Bozbuğa köyünden Emin Kara ve ürününü üçüncü olarak fabrikaya teslim eden Tekke köyünden Mustafa Şahin'e Pancar Üreticileri Kooperatifi tarafından ödül verildi. 

Törene katılanlar daha sonra fabrikayı gezerek Şeker Fabrikası Müdürü Orhan Bahtiyar'dan fabrikanın çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Törene Çorum Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Ziraat Odası Başkanı Selahattin Biçer, Fabrika Müdürü Orhan Bahtiyar ile çiftçiler ve çok sayıda davetli katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 18:36:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?