3
Mayıs
2024
Cuma
ÇORUM

Park ismi CHP'lileri kızdırdı

Çorum da yapımı tamamlanan parka, uzun yıllar kentte hakimlik yapan ve aynı zamanda Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın dayısı ''Rahmi Mollaalioğlu''nun adının verilmesine CHP'li belediye meclis üyeleri tepki gösterdi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Çorum Belediyesi'nin 2 eylülde yapılan meclis toplantısında, AK Partili üyelerce Ulukavak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka, kentte uzun yıllar hakimlik yapan ''Rahmi Mollaalioğlu''nun adının verilmesi önerildi. Söz konusu teklif oy çokluğu ile kabul edildi.

Çorum Belediye Meclisi CHP Grup Başkanı Ertuğrul Akkaya, CHP İl Başkanı Tufan Köse ve meclis üyeleriyle birlikte bugün parti merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Akkaya, Ulukavak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın Çorum'da hakim olarak görev yapan dayısının adının verildiğini hatırlattı.

Meclis toplantısında parka, ''Mehmetçik'' isminin verilmesini önerdiklerini, ancak bu taleplerinin dikkate alınmadığını savunan Akkaya, şunları kaydetti:

''Parka ismi verilen şahsın kimliğiyle, kişiliğiyle ilgili bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Çorum'a TOKİ'den artı yatırım alma hevesiyle kentle hiçbir ilgisi olmayan bu yöneticinin dayısının isminin bir parka verilmesini utanç verici buluyoruz.''


-ÇORUM BELEDİYE MECLİSİ AK PARTİ GRUBUNUN GÖRÜŞLERİ-


Çorum Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanı Arif Erdal ise söz konusu parka Rahmi Mollaalioğlu'nun adının verilmesiyle ilgili olarak AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''İsim konusundaki karar, belediye meclis toplantısında önce yapılan grup toplantısında gündeme geldi, aramızda tartıştık ve meclis gündemine taşımaya karar verdik'' dedi.

Erdal, 2 Eylülde yapılan belediye meclisi toplantısı başlamadan önce bu konunun AK Parti grubunun kararı ile gündeme alındığını ifade ederek, şunları kaydetti:

''Ulukavak Mahallesi'nde yapımı tamamlanan parka, bir zamanlar Çorum'da görev yapan ve (kolsuz hakim) olarak bilinen, aynı zamanda TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın dayısı olan Rahmi Mollaalioğlu'nun isminin verilmesi konusunda bir karar alındı. Biz de grupta aldığımız bu kararı meclise taşıdık ve oy çokluğu ile kabul edildi''


-RAHMİ MOLLAALİOĞLU-


1932 yılında Trabzon'un Of ilçesinde doğan ve Hukuk Fakültesini bitirip hakim olan Mollaalioğlu, Ankara, Kahramanmaraş Türkoğlu, Gaziantep Merkez, Samsun Alaçam, Ardahan Göle, Çorum ile Van Merkez, İstanbul Bakırköy ve Edirne Selimiye'de hakimlik yaptı. Küçük yaşlarda geçirdiği kaza sonucu kolunu kaybeden Mollaalioğlu, 2006 yılının ağustos ayında Trabzon'un Hayrat ilçesinde bir cenazeye giderken geçirdiği kazada hayatını kaybetti.

AA
Yayın Tarihi : 11 Eylül 2008 Perşembe 16:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?