5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Patlayan boru susuz bıraktı

ANA SU BORUSU PATLADI, MAHALLELİ SUSUZ KALDI

Çorum'un Osmancık ilçesinde D-100 Karayolu'nun altında bulunan ana su borusu patlayınca, Gürleyik Mahallesi sakinleri 5 gün boyu susuz kaldı.

Edinilen bilgiye göre, D-100 Karayolu altında kalan Bilkent Siteleri karşısında kalan bölgede Gemici Gürleyik Mahallesi'ndeki depolara su taşıyan ana boruda bilinmeyen bir nedenle patlama meydana geldi.

Yolun tam ortasında patlayan borudan yüksek basınçla akan su, yolda derin bir çukur oluşmasına sebep oldu. Bölge Trafik ekiplerinin su patlağını bildirmesiyle harekete geçen Belediye Su Kanalizasyon ekibi, suyu ana vanadan kapattı. Yolun ortasında tehlikeli bir şekilde duran derin çukur etrafında trafik ekiplerinin karayolları ekiplerini bilgilendirmesi ile D-100 Karayolu üzerinde olası bir kazaya sebep vermeden önlem alarak uyarı levhaları dikildi.

Osmancık Belediye Başkanı Bekir Yazıcı'nın şehir dışında olması sebebiyle malzeme temini konusunda sıkıntı yaşandığı öğrenildi. Uzun bir süre malzeme bekleyen su kanalizasyon tamir ekipleri, borunun patlamasından 4 gün sonra tamirata başlayabildi.

Uzun süre susuz kalan Gürleyik Mahallesi sakinleri, "Bu kadar uzun süre bir mahalle susuz kalır mı? Malzeme alınması için başkanın burada olması mı şart. Mahalle sakinleri susuzluktan perişan vaziyette. Umarız bir daha böyle sorun yaşamayız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Patlayan ana borunun tamiri için malzeme gelmesiyle tamirata başlayan ekiplerin en geç bir gün içinde arızayı gidererek Gürleyik Mahallesi'ne su verecekleri öğrenildi.

ANA SU BORUSU PATLADI, MAHALLELİ SUSUZ KALDI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2010 Çarşamba 16:57:01
Güncelleme :3 Aralık 2010 Cuma 13:16:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?