30
Mayıs
2024
Perşembe
ÇORUM

Personellere eğitim

ÇORUM VALİLİĞİ VE KAYMAKAMLIK PERSONELİ EĞİTİME ALINDI

Çorum Valiliği ve ilçe kaymakamlıklarında personeller "e-içişleri projesi' kapsamında eğitime alındı.

25 Aralık tarihinde sona erecek olan eğitim programı kapsamında 107 Valilik ve kaymakamlık çalışanına SGB-net, bilgilendirme, insan hakları ve çeşitli konularda eğitim verilecek.

Çorum Vali yardımcısı Hüseyin İçten, proje sayesinde İçişleri Bakanlığı nezdinde iş ve işlemleri olan vatandaşlara büyük kolaylıklar getireceğini, valilik ve kaymakamlıkların taşrada "e-dönüşüm Türkiye Projesi"ne öncülük etmelerinin sağlanacağını söyledi.

Bugün internetin, insanların bulundukları yerlerden dünyanın her tarafına bağımsız bir şekilde erişebilmelerini sağlayan pek çok farklı tasarıma sahip açık mimarili ağ haline geldiğini dile getiren Vali yardımcısı İçten, "İnternetin değişim sürecinin bittiğini söylemek mümkün olamaz. Teknolojinin nasıl değişeceğini değil, değişim projesinin nasıl yönetileceği daha önemlidir. İçişleri Bakanlığı merkez ve taşra birimleri arasında yürütülmekte olan e-içişleri (e-bakanlık) projesi kapsamında Valilik merkez

birimleri ve ilçe kaymakamlıklarında teknik altyapı tamamlanmış bulunmaktadır. Bu platform üzerinde çalışacak bilgi sistemlerine Bakanlık mevcut sistemlerinin entegre edilmesiyle e-devlet uygulamaları kapsamında diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla da sağlıklı veri alışverişi yapılabilecek" dedi.

ÇORUM VALİLİĞİ VE KAYMAKAMLIK PERSONELİ EĞİTİME ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 Pazartesi 18:19:01
Güncelleme :14 Aralık 2009 Pazartesi 21:26:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?