5
Mayıs
2024
Pazar
ÇORUM

Pırlanta Pirinç festivali 6 Ekim'de

OSMANCIK PIRLANTA PİRİNÇ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 6 EKİM'DE

Çorum'un Osmancık ilçesinde 6-10 Ekim'de düzenlenecek Geleneksel Pırlanta Pirinç Kültür ve Sanat Festivali etkinlik takvimi belli oldu. Önceki yıllarda Muazzez Ersoy, Orhan Ölmez, Fatih Kısaparmak gibi ünlü sanatçıların konser verdiği festivalde bu yıl sadece Kültür Bakanlığı sanatçıları konser verecek.

Festival 6 Ekim'de Kortej Yürüyüşü ile başlayacak. Pilav ikramı ile devam eden etkinlikler aynı gün saat 20.00'de 'Gerçeği Arıyorum' adlı tiyatro oyunun sahnelenmesi ile son bulacak. Festivalin ikinci gününde saat 15.00'de başlayacak etkinlikler çerçevesinde trap atışları ve mahalli sanatçılar konseri düzenlenecek. Üçüncü gün etkinliklerinde ise Özürlüler Takımı basketbol maçı ve Çorum Belediyesi THM Korosu konseri var.

Her yıl olduğu gibi hafta sonu yine at yarışları ve yağlı güreşler yapılacak. Cumartesi günü düzenlenecek at yarışlarının ardından Kültür Bakanlığı sanatçıları konser verecek. Pazar günü de Geleneksel Yağlı Güreş Müsabakaları düzenlenecek.

Önceki yıllara göre daha sade bir programla hazırlanan festivalde geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ünlü sanatçıların katıldığı bir konser programı yer almayacak. Maliyet gerekçesi ile festivale son 2 yıldır ünlü sanatçıların davet edilmediği belirtilirken festivale ayrılan bütçenin yaklaşık yüzde 80'lik bölümünün at yarışları ve yağlı güreşler için kullanıldığı vurgulandı.

En son 2008 yılında düzenlenen festivale ünlü sanatçılar konuk olmuştu. Muazzez Ersoy ve Orhan Ölmez'in katıldığı konseri yaklaşık 10 bin kişi izlemişti.

OSMANCIK PIRLANTA PİRİNÇ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ 6 EKİM'DE
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 17:54:04
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 16:12:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?